Tv-tablå 11 mars: ”Jakten”, Farmen VIP, Trolljägarna och Paradise hotel

På tv idag:◼︎Vi överlevde R Kelly ◼︎Stockholmspolisen ◼︎Johan Falk: Tyst diplomati ◼︎Tunnelbanan

Mads Mikkelsen i ”Jakten”. Visas på SVT1, kl 23.40.

På tv idag, 11 mars 2019: Oscarsnominerade Jakten varvas med Paradise hotel, Stockholmspolisen och hårt liv för kändisbönderna i Farmen VIP.


TV-tablå 11 mars 2019 – på TV idag:

  • Kanal5, kl 17.00: Tunnelbanan

  • TV4, kl 20.00: Farmen VIP

  • Sjuan, kl 21.00: Johan Falk: Tyst diplomati (+++)

  • TV4, kl 21.00: Stockholmspolisen

  • TV3, kl 21.00: Trolljägarna

  • TV3, kl 22.00: Paradise hotel

  • SVT1, kl 22.45: Vi överlevde R Kelly

  • SVT1, kl 23.40: ”Jakten” (++++)


Tunnelbanan

Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kanal5, kl 17.00: Tunnelbanan serien följs ordningsvakter och väktare i Stockholms tunnelbana som tillsammans med personal Trygghetscentralen på Storstockholms lokaltrafik övervakar och skyddar resenärer.

Farmen VIP

Deltagare i Farmen VIP.

TV4, kl 20.00: Bondeliv i de små­ländska skogarna är inte vad vi för­knippar hiphop­paren Dogge Dog­gelito med. Men han är en av deltagarna i säsongens ”Farmen ”VIP”.

– Först var jag inte jättesugen på att vara med, men se­dan tänkte jag att det kunde bli ett kul äventyr – och det blev det. Men det var svårt, framför allt psykiskt, och då är jag ändå ganska stark mentalt, säger Dogge Doggelito.

”Johan Falk: Tyst diplomati”

Jens Hultén i Johan Falk: Tyst diplomati.

Sjuan, kl 21.00: Andra filmen i sista omgången av Johan Falk-­filmerna. Johan Falks (Jakob Eklund) kollega från säkerhets­branschen och seriens andra film ”Livvakterna” (2001), Pernilla Vasquez (Alexandra Rapaport), dyker oväntat upp.

Björn Bengtssons rollfigur börjar misstänka att Seth Rydell samarbetar med polisen. Väl­gjord spänning. (2015)

Stockholmspolisen

Foto: FREDRIK PERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

TV4, kl 21.00: Svensk dokumentärserie från 2019. Del 5 av 10. Den illegala droghandeln innebär stora kostnader för samhället. Samtidigt så ökar tillgängligheten av droger på våra gator. Gatulangningsgruppen ger oss en inblick i narkotikamissbrukets baksida samt hur de arbetar för att förebygga droghandel.

Trolljägarna

Foto: JERKER IVARSSON
Robert Aschberg och Frida Boisen, programledare för Trolljägarna.

TV3, kl 21.00: Robert Aschberg och Frida Boisen ger sig ut för att få tag i anonyma nättroll. När de har hittat dem får de öga mot öga med Aschberg eller Boisen förklara varför de beter sig som de gör på nätet.

I programmet får man möta kända och okända ansikten som inte bara ger en bild av nätets mörka baksida, utan som även får upprättelse med hjälp av Trolljägarna.

I många av fallen som programmet tar upp så får även personerna som har blivit utsatta för hat på nätet hjälp av Juridikinstitutet för att kräva skadestånd för vad de tvingats gå igenom.

Paradise hotel

Deltagare i Paradise hotel.

TV3, kl 22.00: Tjejer och killar tävlar om vem som kan hålla sig kvar längst i paradiset. Förutsättningen för att få stanna är att de hittar en rumskamrat av det motsatta könet, för den som inte lyckas får bara en vecka på sig att övertyga någon annan deltagare att välja just honom eller henne. Hela tiden ändras förutsättningarna för deltagarna och överraskningarna är många. Det är upp till var och en att bestämma hur långt man är beredd att gå för att stanna.

Vi överlevde R Kelly

Foto: RMV
R Kelly.

SVT1, kl 22.45: Amerikansk dokumentärserie om sångaren R Kellys sexslavar har slagit tittarrekord i USA och fått polisen att inleda nya utredningar. Kelly blir efter flera år av förhalning kallad till rättegång för ett flertal anklagelser.

Bakom det uppmärksammade tv-projektet står den svenske producenten Joel Karsberg.

”Jakten”

Mads Mikkelsen i Jakten.

Thomas Vinterbergs första riktigt bra film efter genombrottet med ”Festen” (1998). Även denna gång berättas en tung historia med lättsamt handlag och oväntade inslag av humor, om än av väldigt svart slag. Även denna gång med ett nervigt bildspråk med mycket handkame­ra (”Festen” var ju den allra första dogmafilmen). Historien utspelas under några månader i ett litet danskt samhälle.

Mads Mikkelsen spelar en omtyckt förskollärare som blir misstänkt för sexuella övergrepp. Vi som ser filmen vet att han är oskyldig. ”Jakten” som hel­het är mycket engagerande och spännande, fram till den allra sista, lite oväntade, scenen. (2012)

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-tablå

Tv-serier

R. Kelly

Farmen