Här blir Dora utforskaren biofilm

Första trailern för filmen om barnfavoriten

FILM

FILMTRAILER. Hon är van vid att springa ut på äventyr tillsammans med apan Boots hemma i din tv-ruta – till barnens förtjusning.

Nu tar Dora utforskaren steget över till vita duken. Här är första trailern.

Den animerade amerikanska serien ”Dora utforskaren”, som även visades i Sverige, gick i åtta säsonger och lades ner i USA 2014. Men nu får den nytt liv i och med en film – som dessutom inte är tecknad.

I registolen sitter James Bobin som har viss erfarenhet av genren – det var han som regisserade de senaste ”Mupparna”-filmerna.

”Dora and the lost city of gold” handlar om den äventyrliga tjejens försök att vänja sig vid en helt vanlig amerikansk high school. En annan sort djungel, upptäcker hon. Men självfallet blir det också ett riktigt äventyr ute i vildmarken så småningom.

1 av 3 | Foto: Paramount
Isabela Moner i ”Dora and the lost city of gold”.

Originalet hade vissa undervisningsambitioner, men i trailern ser det ut som att vi kan glömma det – här är det enbart underhållning som gäller.

Den 17-åriga skådespelaren Isabela Moner spelar Dora; hon är bioaktuell just nu i Sverige i komedin ”Instant family”. I rollistan ser vi även Michael Peña och Eva Longoria som Doras föräldrar – och så hör vi Danny Trejo som apan Boots och Benicio del Toro som en räv.

”Dora and the lost city of gold” har svensk biopremiär den 27 september.

avStefan Hedmark

ARTIKELN HANDLAR OM