Persbrandt syns bara i en kort Hobbit-scen

avJens Peterson

Förklaringen från teamet bakom storfilmen – Därför är svensken bortklippt

1 av 7

LONDON. En storslagen gala.

Finalen på Hobbit-filmerna lockade många av stjärnorna. Dock inte Mikael Persbrandt, vars Beorn endast syns i en kort scen i ”Femhäraslaget”.

- Men det blir mer Beorn i förlängda versionen, säger Philippa Boyens som skriver manus och producerar ihop med Peter Jackson.

I boken om Bilbo och hans äventyr är Beorn med vid två tillfällen i slutet av berättelsen. I bioversionen av ”Hobbit: femhäraslaget” syns han endast i en scen. Först i människogestalt, sedan förvandlad till björn.

- Vi spelade in mycket mer, säger Philippa Boyens.

Så det kommer en längre version?

- Ja, du vet hur Peter är. I dag sa han att det blir 20 - 25 minuter längre. Och där finns mer med Beorn. Mikael är en fantastiskt skådespelare.

Tusentals fans kantade den gröna mattan kring galapremiären som hölls på två biografer vid Leicester square. En del hade köat redan på söndagen för att få de åtråvärda armbanden, och var på plats åtta timmar före filmstart.

Många gamla och nya favoriter från ”Hobbit” och ”Sagan om ringen” dök upp. Gandalf/Ian McKellen möttes av flest skrik, men fick konkurrens på decibelmätaren av Legolas (Orlando Bloom), Thranduil (Lee Pace) och Tauriel (Evangeline Lilly). Det är något med alver som tilltalar filmernas fans.

Billy Boyd som spelar Pippin i ”Sagan om ringen” sjunger sången som avslutar filmen och länkar till nästa kapitel i sagan.

- Det är en stor ära att få göra det, säger han. Jag var avundsjuk på Elijah Wood som fick vara med i första ”Hobbit”.

”Hobbit: Femhäraslaget” har svensk biopremiär den 10 december.