Bill Cosbys utbrott efter domen: ”Din skitstövel”

avJakob Meijer

NÖJE

Bill Cosby riskerar 30 års fängelse efter att ha blivit fälld för sexuella övergrepp.

Nu kommer uppgifter om att komikern ska ha rasat mot åklagare efter domen, rapporterar New York Times.

I torsdags kom domen mot Bill Cosby. Juryn fann honom skyldig till anklagelserna om att han ska ha drogat och sexuellt ofredat Andrea Constand för 14 år sedan.

Cosby fälldes på samtliga åtalspunkter och riskerar nu 30 års fängelse. Vad påföljden blir meddelas vid senare tillfälle.

– Vi är väldigt besvikna över domen. Mr Cosby är inte skyldig till någon av anklagelserna och vi kommer att överklaga, sa komikerns advokat Thomas Mesereau.

Bill Cosby, som hela tiden nekat till anklagelserna, har själv inte kommenterat domen. Men enligt flera källor ska han ha reagerat kraftigt när åklagaren Kevin R. Steel bad domaren att dra tillbaka borgenssumman.

”Kan fly”

Steel förklarade att Cosby dömts för ett allvarligt brott, och eftersom komikern äger ett privatflygplan har han möjlighet att fly. Ett påstående som fick Cosby att se rött.

– Han äger inte ett plan, din skitstövel, ska Cosby ha svarat, enligt New York Times.

Komikern ska ha ha fått en tillsägelse av domaren, som trots allt stod fast vid sitt beslut om en borgenssumma på närmare nio miljoner kronor. Domaren menar att det i det här fallet inte finns någon flyktrisk. Cosby måste dock hela tiden vistas i närheten av sitt hem.

Andrea Constand är bara en av ett 50-tal kvinnor som trätt fram de senaste åren och anklagat Cosby för sexuella övergrepp. I de flesta fall ska det ha skett efter att de blivit drogade.

Hollywoodmännen som anklagats i #metoo 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Bill Cosby

MeToo