Lars Lerins nya drömhus – blir granne med Camilla Läckberg

Köpt fastighet i Fjällbacka – för 16,2 miljoner

avChristina Nordh

Camilla Läckberg får en ny granne.

Konstnären och tv-profilen Lars Lerin har precis köpt ett hus på Fläskön i Fjällbacka.

För det tvingades han hala upp 16,2 miljoner kronor – men då får han en båt på köpet.

Sommaren 2017 sålde Lars Lerin sin drygt 100 år gamla fiskarstuga på Gullholmen på Orust. Den hade då varit i hans ägo sedan 2016 och såldes för 6,5 miljoner kronor.

Nu har han hittat sin sommardröm från 1870 bara en kort båtfärd från Fjällbacka, enligt Bohusläningen:

Ett bostadshus på 107 kvadratmeter. På tomten finns en sjöbod som har både gästrum och bastu, dessutom finns två gäststugor och en privat brygga. Tomten är på 812 kvadratmeter.

Enligt en artikel i New York Times finns det totalt fem sovrum på fastigheten. Huset är inrett i mjuka färger med träpaneler på väggar och golv. Varken centralvärme eller avlopp finns på ön – för värmen står en vedspris en trappa upp och man besöker ett utedass vid behov.

I husets bottenvåning finns ett kök med elspis och kyl/frys, en matsalsdel, ett stort sovrum och ett gästrum. I ett hörnfönster i köket får man en makalös utsikt över vattnet. På övre plan finns ett stort rum med synliga takbjälkar och platsbyggda hyllor, skriver tidningen.

1 av 5 | Foto: Mattias Vogel/Sothebys International Realty
Fastigheten i Fjällbacka.

I och med köpet äger också Lars Lerin en åttondel av Fläskön.

– Sådana här fastigheter, så långt ut i skärgården, finns sällan till salu ute på marknaden, vilket gör den väldigt unik. Speciellt i samband med att fastigheten är anno 1870 och så välbevarad och att nobelpristagaren Theodor Svedberg tidigare ägt fastigheten, har mäklaren Malin Ryling på Skeppsholmen Sotheby’s International Realty tidigare sagt till Strömstad tidning.

Ägdes av Nobelpristagare

En av de tidigare ägarna var Nobelpristagaren i kemi 1926, Theodor Svedberg, som köpte fastigheten 1940 och renoverade den. Han sålde den till en kollega 1963, som ägt den sedan dess. Under Svedbergs tid som ägare döpte han fastigheten till Flava, efter den gula strandvallmon.

Nöjesbladet har förgäves sökt Lars Lerin.

ARTIKELN HANDLAR OM