Skådespelerskan: ”Jag blev antastad när jag var 12 år”

”Han sa: ’sluta låtsas som att du sover, sötnos’”

avLeo Pettersson

1 av 2 | Foto: Matt Sayles / AP TT NYHETSBYR N
Eliza Dushku.

Eliza Dushku hävdar att hon blev antastad av en av Hollywoods mest kända stuntmän under inspelningen av ”True lies”.

Händelsen ska ha inträffat på ett hotellrum.

”Jag var tolv år när jag antastades av en stuntman på inspelningen av ’True lies’”, skriver hon på Facebook.

Den amerikanaska modellen och skådespelaren Eliza Dushku, 37, har gjort sig känd i flera tv-serier som ”Faith” och ”Buffy the vampire slayer”.

Men när hon nu delar med sig om en vidrig händelse från 25 år tillbaka rör det sig om en filminspelning. Närmare sagt den för actionthrillern ”True lies”.

I ett inlägg på Facebook skriver hon detaljerat om hur hon ska ha blivit antastad av en av Hollywoods mest kända stuntmän. Hon var 12 år vid tillfället. Han var 36.

Enligt Dushku fick han henne att känna sig speciell. Han arbetade metodiskt upp ett förtroende hos hennes föräldrar och efter månader av tafsande på filminspelningen lurade han upp henne till sitt hotellrum.

Kom ut från toaletten naken

Hon beskriver minnesbilden som självklar.

”Jag minns hur han drog för gardinerna och släckte lamporna, hur han skruvade upp luftkonditioneringen till nästan minusgrader och exakt var han placerade mig på en av de två hotellsängarna”, skriver hon.

Efter att han varit inne på toaletten ska han ha kommit ut naken, med bara en liten handduk över skrevet. Därefter ska han ha lagt sig ovanpå henne och smekt henne över hela kroppen.

”Han sa dessa ord: ”Sluta låtsas som att du sover, sötnos”, samtidigt som han gned sig hårdare och snabbare mot min kropp”.

Skadades samma dag som konfrontationen

Maktmissbruket ska inte ha slutat där, skriver hon. Efter att en äldre väninna konfronterat stuntmannen inträffade en stuntolycka på filminspelning samma dag där Eliza Dushku bröt revbenen. Hon fick läggas in på sjukhus för sina skador.

”Mitt liv låg i hans händer. När han var menad att vara min beskyddare var han min antastare”, skriver hon.

Vare sig hon, hennes föräldrar, vänner eller bröder kände sig redo att tackla det tabubelagda ämnet då. Dushku menar att det har varit obeskrivligt utmattande att bära på minnena i alla dessa år.

Nu vill hon tacka de modiga kvinnor som vågat gå ut med sina vittnesmål om trakasserier och övergrepp. Det har gjort det möjligt för henne att berätta sin historia.

”Hollywood har varit bra för mig på många sätt. Men oavsett har Hollywood misslyckats med att skydda mig, en barnskådespelare”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hollywood