Succéserien ”Modern family” läggs ner

”Modern family” får en elfte och sista säsong

avAlex Hartelius

”Modern family” kommer tillbaka för en elfte säsong.

Men det blir även den hyllade tv-seriens sista.

Det meddelar tv-bolaget i ett pressmeddelande.

Modern family hade premiär 2009 och sedan dess varit en av de mest hyllade och framgångsrika tv-serierna. Året efter premiären av den första säsongen vann serien Emmy för bästa komediserie fem år i rad.

I ett uttalande bekräftar ABC-chefen Karey Burke att det nu blir en elfte säsong, men att den även kommer att bli seriens sista. Hon passade även på att hylla seriens skapare Steven Levitan och Christopher Lloyd.

– Chris och Steve har skapat en av de mest ikoniska komedierna i tv-historien. Under den sista säsongen kommer det att hända flera saker som fansen inte vill missa, säger Karey Burke enligt Hollywood reporter.

Seriens fans har reagerat med bestörtning på sociala medier men också glädje över en ny säsong.

– Vi är superexalterade att komma tillbaka med en ny säsong, förhoppningsvis kunna knyta ihop några storylines och få er att skratta, säger Nolan Gould som spelar Luke Dunphy i ett klipp på Facebook.

Skådespelarinsatserna i serien har också hyllats och prisats. Ty Burrell, Julie Bowen och Eric Stonestreet – som spelar karaktärerna Phil Dunphy, Claire Dunphy och Cam Tucker – har vunnit två Emmys för sina prestationer.

Foto: ABC
”Modern family”-gänget.
ARTIKELN HANDLAR OM