Här vimlar kändisarna inför Guldtubengalan

avMathilde Albinsson

I kväll arrangeras Guldtubengalan i Stockholm.

Kändisar, Youtube-profiler och influencers samlades på ett stjärnspäckat mingel.

Bianca Ingrosso, Therese Lindgren, Margaux Dietz, IJustWantToBeCool och Thomas Sekelius har alla chans på att vinna prestigefulla priser under kvällen.

I tunga kategorin ”Årets youtuber” har Viktoria Harrysson, Therése Lindgren, IJustWantToBeCool, Bianca Ingrosso och Thomas Sekelius chans på vinst.

Linnéa Claeson, Therese Lindgren, Theodor "Theoz" Haraldsson, Margaux Dietz och Bianca Ingrosso kan vinna den mest prestigefyllda kategorin "Årets profil". Det går endast att rösta i kategorin under direktsändningen i SVT med hjälp av SVT:s egen app Duo.

"Årets profil" går till den person som anses ha varit mest tongivande i sociala medier under förra året.

Förra året blev Joakim och Jonna Lundell galans stora vinnare med sammanlagt fyra priser, men i år lyser paret Lundell med sin frånvaro bland nomineringarna. Galan kritiserades av bland annat Joakim Lundell, som anklagade arrangörerna Splay och United influencers för att favorisera sina egna profiler. Joakim Lundell har Sveriges största Youtube-kanal, men blev i år inte nominerad i någon kategori.

Guldtuben arrangerades för första gången 2013 som en renodlad gala för Youtube-profiler. Sedan dess har fler priser tillkommit och i år har galan utökats med kategorier som årets podcast, årets Musical.ly och årets blogg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Guldtuben

Youtube