Laila Bagge fortsätter kämpa för sitt namn

avLinnéa Borgert

Heter Laila Bagge Bagge

1 av 2

Laila Bagge ville ta tillbaka efternamnet Bagge efter skilsmässan med Niclas Wahlgren.

Efter en lång och krånglig process fick hon tillåtelse att göra det – men nu har hon stött på nya problem.

Ytterligare ett ”Bagge” finns kvar – som mellannamn.

– Så för tillfället heter jag Laila Bagge Bagge, säger hon.

För tillfället heter Laila Bagge ”Laila Bagge Bagge”.

– Det blev något fel där, sa hon i Rix Morronzoo på onsdagsmorgonen.

Laila tog efternamnet Bagge när hon gifte sig med Anders Bagge. Paret gick skilda vägar 2001, men Laila behöll efternamnet.

När hon 2010 gifte sig med Niclas Wahlgren ville hon lägga till även hans efternamn. Efter som det inte är tillåtet med två efternamn lade hon i stället till Bagge som ett mellannamn.

Rasade mot namnstrulet

Efter skilsmässan med Niclas ville hon stryka namnet Wahlgren och återigen göra om sitt mellannamn till sitt efternamn. Men det var lättare sagt än gjort.

Skatteverket godkände inte hennes ansökan. Något Laila Bagge rasade mot i ett debattinlägg på SVT Opinion förra året.

”Jag har hetat Bagge i efternamn sedan jag var tjugo år. Det efternamnet har jag använt som artist, programledare, företagsledare och vid olika events. Det är med andra ord inte bara ett efternamn för mig, utan också ett slags varumärke”, skrev hon då.

Registrerade det som varumärke

Laila Bagge gick vidare med frågan till Patent- och registreringsverket för att få tillbaka sin ex-makes namn. Nu har hennes ansökan gått igenom.

– Jag var tvungen att registrera det som varumärke och betala för att få tillbaka det som efternamn, vilket jag då gjorde, och hamnade i kö där i sex månader och till slut, nästan ett år senare, så hade allt gått igenom, säger Laila Bagge till Nöjesbladet.

Problemet som kvarstår är hon heter Bagge Bagge.

– Mitt mellannamn är kvar tills Skatteverket ändrar det, då jag återigen måste skicka in en ansökan om att ta bort mitt mellannamn. Så för tillfället heter jag Laila Bagge Bagge, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM