Arne Weise: Jag tittar inte på SVT ikväll

Väljer actionserie framför julvärdarna

avLouise Åström

1 av 3

Arne Weise är inte glad över att årets julvärdskap är förinspelat.

Han har därför inte ringt för att önska lycka till och väljer istället att titta på en actionserie.

– Nu har jag ju sagt det jag har sagt och då står jag för det, säger han.

Arne Weise har riktat skarp kritik mot att SVT valt att förnya sin julsändning genom ett förinspelat program med två julvärdar istället för en.

– Fy fan! Det är så jävla viktigt att man sitter där, så som jag gjorde i trettio års tid. Man kan inte sitta hemma och njuta av sig själv. Jag blir upprörd när jag hör det här, sa han till Nöjesbladet den 11 december.

När Nöjesbladet når honom under julaftonskvällen berättar han att han valt bort SVT:s julsändning. Han har istället valt att titta på actionserien ”Lethal Weapon” på TV6.

– Nu har jag ju sagt det jag har sagt och då står jag för det, säger han.

Ringde inte

Weise har som tradition att ringa upp årets julvärd en halvtimme innan sändningen börjar. Redan den 11 december var han tveksam till om han skulle slå en signal i år. Och det blev inget samtal. Han bröt sin tradition.

– Jag ringde inte. Men jag har ju kritiserat att de ska banda. Jag har ringt i alla dessa år jag inte suttit julvärd och önskat lycka till. Men vadå ”lycka till”? De har ju redan spelat in det.

Tände eget ljus på TV3

Han berättar dock att han såg ett annat program med årets julvärdar Lotta Lundgren och Erik Haag tidigare under dagen. På SVT sändes ”Bye bye” Sverige vid 12.25.

– De lagade mat i fattigsverige. De är duktiga på det där.

I fredags julkuppade TV3 och lät meddela att Arne Weise tänder ett eget ljus på kanalen två minuter i tre på julafton. Weise tittade själv på sin egen julhälsning.

– Det gjorde jag. Jag var nöjd och det var många som var nöjda som jag förstod.

Hur firar du jul ikväll?

– Min dotter var här igår och tittade till mig tillsammans med sin pojkvän. Nu är kylskåpet fullt av julmat. Ikväll gör jag ingenting. Jag har ju varit dålig länge nu. Med magen och njurarna och gud vet allt.

Kommer du någon gång komma tillbaka som julvärd?

– Nej, det gör jag inte.

ARTIKELN HANDLAR OM