Erbjuds pengar för att avslöja handlingen

”Game of thrones”-stjärnan Pilou Asbæk råkade försäga sig på röda mattan: ”Lär bita mig i arslet”

avTorbjörn Ek

Han har erbjudits stora pengar för att avslöja handlingen i förväg.

”Game of thrones”-stjärnan Pilou Asbæk har hittills avstått från mutorna – men råkade ändå nyligen försäga sig.

– Jag kanske var lite berusad där på röda mattan i New York, säger han om fadäsen som ledde till stora rubriker.

Fansen har väntat i nästan två år för att få veta hur ”Game of thrones” slutar.

Hos flera stora spelbolag kan man satsa pengar på handlingen och vem som överlever längst av karaktärerna och den som tippas dö allra först i den kommande säsongen är den ondskefulla piraten Euron Greyjoy, spelad av danska Pilou Asbæk, 37.

– Du menar vem som är den sexigaste killen i ”Game of thrones”, säger han med ett skratt när Nöjesbladet får en pratstund med honom.

Erbjuden stora summor

Ja, kanske det också, låt oss i alla fall säga att det är min personliga åsikt, men vad säger du om statistiken som visar att du är den som förväntas dö allra först?

– Jag tänker att många människor kommer förlora mycket pengar. Nej, ärligt så är jag stolt över att ens vara med på den listan.

1 av 2 | Foto: Markus Schreiber / AP
Pilou Asbæk

Game of thrones”-fansen är så angelägna om att få veta vad som händer i den kommande säsongen att de försökt muta skådespelarna.

– Jag kan faktiskt avslöja att jag har fått så många förfrågningar i sociala medier från folk över hela världen som har frågat mig om jag kan avslöja något om säsong 8 så att de kan sätta pengar på det och då dela vinsten med mig, säger Pilou Asbæk.

På riktigt?

– Ja, och vet du vad, om jag verkligen hade varit Euron Greyjoy så hade jag fan gjort det och jag hade tjänat så mycket pengar. Men tyvärr är jag bara en liten dansk bondlurk som följer alla regler, så jag har inte ens vågat svara dem.

Rubriker efter avslöjandet

Ändå blev det rubriker när Pilou Asbæk tycktes avslöja detaljer om handlingen när ”Game of thrones”-stjärnorna gick på röda mattan i New York för en vecka sedan. Asbæk sa att hans karaktär var ”den enda med ett lyckligt slut”.

– Ja, det där lär komma tillbaka och bita mig i arslet, säger han och skrattar.

– Men när man ser då så kommer man att förstå. Jag kan totalt och fullständigt argumentera för att jag har rätt.

Så du står för det?

– Jag står för det till hundra procent. Om jag har sagt det så stämmer det. Jag kanske var lite berusad där på röda mattan i New York, men oavsett så menar jag det.

Första avsnittet av ”Game of thrones” sista säsong streamas på HBO Nordic från måndag 15 april.

ARTIKELN HANDLAR OM