Edward Bloms lägenhet till salu: flyttar till villa

1 av 2

avMathilde Albinsson

NÖJE

Edward Blom och Gunilla Kinn ska flytta till villa.

Nu säljer de våningen på Östermalm – med ett utgångspris på 7 150 000 kronor.

”Kommer sakna lägenheten”, skriver Edward Blom på Facebook.

Edward Blom, 47, och Gunilla Kinn, 46, samt barnen Melchior och Wilhelmina byter våningen på Östermalm till livet i villa.

Gastronomen har lagt ut en annons, där bilderna pryds av silverkandelabrar och dignande fat med humrar och havskräftor.

Hörnlägenheten om 94 kvadratmeter har fönster i tre väderstreck och en fungerande öppen spis. I annonsen står det att läsa att bostaden erbjuder livskvalitet på hög nivå. Utgångspriset är satt till 7 150 000 kronor.

”Nu är vår underbara våning till salu. Själva ska vi flytta till villa, vilket är härligt – men kommer sakna lägenheten”, skriver Edward Blom på sin Facebook.

1 av 4 | Foto: HusmanHagberg
Vardagsrum.

”Där bakar vi ibland äpplen i glöden”

I ett pressmeddelande, som publicerats på mäklaren Husman Hagbergs hemsida, berättar Edward Blom och Gunilla Kinn hur gott de har trivts i lägenheten.

– I köket har vi, trots att det inte är så stort, lagat mat till och fotograferat tre kokböcker och haft ett stort antal tv- och videoinspelningar, och i matsalen och vardagsrummet har vi ordnat oräkneliga fester, middagsbjudningar, cocktails och ett och annat nachspiel för våra vänner – under vinterhalvåret alltid med en trivsam brasa sprakande i öppna spisen. Där bakar vi ibland äpplen i glöden, och en gång grillade vi rentav lammstek där, säger Edward Blom.

– Även om vår bakgård är minimal har den faktiskt varit perfekt de heta sommardagar då man bara söker skugga. Där har vi bjudit på fördrink, eller rentav hissat ner en korg med vin, charkuterier och andra godsaker genom köksfönstret, berättar Gunilla Kinn.

Lämnar stan

Men efter sju år i lägenheten på Valhallavägen har makarna nu bestämt sig för att lämna stan – även om det inte varit ett helt lätt beslut att ta.

– Ja, här har vi som ni förstår verkligen trivts! Även med småbarn har det fungerat utmärkt att bo i denna lägenhet – nära utmärkta förskolor, parker, pulkbackar och stans hela utbud av barnteater, restauranger och andra familjeaktiviteter – och vore det inte för att de blir fler och växer skulle vi aldrig lämna Valhallavägen, säger Edward i pressmeddelandet.

Nöjesbladet har sökt Edward Blom.

Det här visste du inte om Edward Blom 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM