Oldsbergs advokat: TV4 lägger locket på

avJakob Meijer

1 av 3

TV4 säger nej till ett möte med Ingvar Oldsberg.

Det får programledarens advokat Michael Fischbein att reagera.

– Jag tycker det är jättetråkigt att TV4 väljer att lägga locket på och inte kommunicera, säger han.

Ingvar Oldsberg och advokaten Michael Fischbein vill ha ett möte med TV4. Men kanalen säger nej.

I ett inlägg på TV4:s blogg förklarar kommunikationsdirektör Åsa Barsness att anledningen är att den tidigare ”Bingolotto”-programledaren hade ett kontrakt med Folkspel, och inte TV4.

Michael Fischbein, som tagit del av svaret, köper inte anledningen.

– Det är bara formalitet, det är TV4 som styrt och ställt och det är TV4 som sagt att de inte vill ha kvar honom som programledare. Det är de som legat på Folkspel om det, säger han.

”Minsta man kan begära”

Ingvar Oldsberg sparkades från ”Bingolotto” efter att en intern utredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem. Fischbein menar att man ännu inte fått veta vad problemen handlar om.

– TV4 hävdar att Ingvar Oldsberg fått reda på precis vad det här handlar om, men det stämmer inte. Har har fått reda på precis det som skrivs i media, det finns interna arbetsmiljöproblem och då har han naturligtvis frågat, och även jag, vad handlar det om?, säger Fischbein.

– Det minsta man kan begära är att man berättar det för oss. Det är väldigt enkelt, ta upp telefonluren och ring och berätta så vi får veta vad som är orsaken till det här.

Oldsberg i Sydafrika

I sitt svar skriver TV4:s Åsa Barsness att begreppet ”allvarliga arbetsmiljöproblem” är tydligt och att man inte vill lämna ut några detaljer offentligt i respekt för de inblandade.

– Om man ska bli avskedad från en tjänst eller uppdrag vill man kanske veta mer än att det finns interna arbetsmiljöproblem. Du vill veta när hur och vad du har gjort för fel, säger Michael Fischbein. 

– Man vill inte göra det offentligt, det är okej, men då kan man väl göra det i möte. Det skulle jag tycka är respektfullt mot Ingvar Oldsberg.

Oldsberg befinner sig just nu i Sydafrika på semester. Vad som händer härnäst är oklart.

– Jag måste prata med honom om det som hänt så får vi prata ihop oss och se vad vi gör nu. Jag kan bara beklaga, jag tycker det är jättetråkigt att TV4 väljer att lägga locket på och inte kommunicera, säger Michael Fischbein.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bingolotto

TV4