Ingvar Oldsberg: ”Jag grubblar inte en sekund”

1 av 2

avMathilde Albinsson

NÖJE

Ingvar Oldsberg fick sparken från ”Bingolotto” – och i dag stod det klart att han anmäler TV4 till Granskningsnämnden.

Men Oldsberg är vid gott mod.

– Det som har varit så anmärkningsvärt roligt med alltihopa är alla anbud som har kommit in om att göra något annat, säger han till Nöjesbladet.

Det var i december förra året som Ingvar Oldsberg, 72, sparkades från ”Bingolotto” efter att internutredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen.

Ingvar Oldsberg har sedan dess hävdat att han aldrig fått veta vad problemen gäller. Han valde också att anlita advokater för att stämma de inblandade bakom programmet; TV4, Folkspel och Warner.

På torsdagen stod det klart att Oldsberg går vidare och anmäler TV4 till Granskningsnämnden.

– Det här är på advokatens initiativ, som tycker att det här är ett väldigt gravt fall och att han inte har sett något liknande tidigare och att man, i en demokrati, måste få reda på varför man har blivit utsatt. Det är egentligen bara det jag kräver och önskar: Att få reda på vad som ligger bakom. Det säger de ju aldrig. Det är ingen som uttalar sig. TV4 har inte ringt, produktionsbolaget har inte ringt, ingen har ringt sedan december månad.

Börjar det bli tröttsamt, tycker du?

– Nej, det gör det inte. Jag har det ju bra. Maria och jag kan ju ut och resa och ha det trevligt och lön får jag. Det enda som känns oanständigt är att man inte får reda på vad anledningen är. Jag kan inte begripa varför de inte kan säga. Det vore ju verkligen anständigt att göra det. Därför driver advokaten Michael Fischbein det.

Advokaten: ”TV4 har brutit på en rad punkter”

Michael Fischbein räknar med att anmälan till Granskningsnämnden skickas in inom några veckor.

– Vi tycker det finns olika kriterier som ett mediebolag ska uppfylla om saklighet och opartiskhet och så vidare. Min bedömning är att TV4 brutit på en rad punkter mot Granskningsnämndens regler, har han tidigare sagt till Nöjesbladet.

Huruvida man tittar på möjligheten att gå vidare med Warner och Folkspel, kan Oldsberg inte svara på. Han hänvisar i stället till Michael Fischbein. Men han har ett önskemål. Att hålla Folkspel utanför.

Vill ogärna angripa Folkspel

– Folkspel vill jag ogärna angripa för det är ju föreningslivet, som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det var ju anledningen till att jag började med ”Bingolotto”. Innan vi ens hade förhandlat om löner så sa jag ju ja till att vara med, för jag tycker det är så viktigt med föreningslivet med alla ungdomar runtomkring. Så dem ser jag ju absolut helst får leva i en fridad zon, säger han.

Ingvar Oldsberg ligger dock inte sömnlös på nätterna, berättar han. Trots alla turer och en utdragen process, mår han bara fint.

– Jag har det jättebra. Det var säkert bara bra att komma därifrån. Jag grubblar inte en sekund på de här grejerna. Jag vill inte driva det här i absurdum, men jag vill ha reda på vad anledningen är. Det tror jag alla skulle önska. Om du blir anklagad för någonting, måste du ju veta vad du är anklagad för. Det är absurt att inte få det, säger han och fortsätter:

– Men det som har varit så anmärkningsvärt roligt med alltihopa, det är ju alla anbud som har kommit in om att göra något. Det är alldeles uppseendeväckande, det är mångfacetterat, men det kan jag återkomma till.

Kan du säga lite mer konkret vad det är för slags anbud?

– Det går inte att säga konkret, för det är flera olika grejer. Men jag kommer att säga det framöver. Har jag grubblerier på kvällarna så är de egentligen bara positiva och vad jag ska hitta på härnäst.

Detta har hänt: Ingvar Oldsberg och Bingolotto 01:12

Få koll på nöjesvärlden och få ett roligare Facebookflöde på kuppen - följ Nöjesbladet

ARTIKELN HANDLAR OM