Lisa Syrén lämnar ”Ring så spelar vi”

avAmanda Skagerström Lindau

Den folkkära programledaren Lisa Syrén lämnar nu ”Ring så spelar vi” efter 22 år – för att tillbringa mer tid med kärleken.

Hennes efterträdare blir Pernilla Månsson Colt och Christer Lundberg.

– Det kan ju vara kul att få reda på vad fredagsmys är, säger Lisa Syrén.

Lisa Syrén, 62, har varit programledare för Sveriges Radios flaggskepp ”Ring så spelar vi” i 22 års tid.

Men nu är det slut. Det meddelade hon själv under en direktsändning i P4 Extra under torsdagen. Anledningen är att hon vill kunna tillbringa mer tid med sin man.

– Framför allt ska jag se hur det är att leva vanligt familjeliv. Jag tycker att min man är värd det. Jag är ju alltid borta fredag och lördag och så har det varit i 22 år i princip. Det kan ju vara kul att få reda på vad fredagsmys är, säger hon till TT.

Viktigast är kärleken

Att sluta med ”Ring så spelar vi” är något som Lisa Syrén funderat ett tag på. Samtidigt har hon tagit hand om sin pappa som bott i Växjö, där programmet spelats in.

Han gick bort i början av året och då fanns det inte så mycket som höll henne kvar längre. Förutom programmets 50-årsjubileum.

– Det blev så fantastiskt roligt, säger hon till TT.

Lisa Syrén gifte sig med maken Mikael Jardbrink för sex år sedan och paret bor i Karlskrona. Nu ser hon fram emot att vara tillsammans med honom mer.

– Det är det viktigaste av allt. Att vårda kärleken och kunna vara tillsammans. Vi har bara söndagarna som det är nu. Han jobbar också mycket.

”Stora skor att fylla”

Syrén kommer att sända sitt sista program den 16 juni. Hennes efterträdare blir Pernilla Månsson Colt, 51, och Christer Lundberg, 44.

De nya programledarna kommer att leda programmet varannan vecka.

Pernilla Månsson Colt har tidigare lett morgonprogram på dåvarande Radio Örebro. Sedan 1992 har hon arbetat med flera olika program på SVT. Just nu jobbar hon som producent för Antikrundan och syns i rutan som programledare för ”Trädgårdstider”

Christer Lundberg har arbetat på Sveriges Radio i 15 år och är van att jobba med radioprogram där lyssnarna ringer in. Han är framförallt känd som programledare för ”Christer i P3” och ”Kvällspasset i P4”.

– Jag kan bara göra det på det sättet som jag kan och det är ju klart att det kommer att sätta sin prägel, men samtidigt har Lisa Syrén varit exemplarisk i rollen och det är stora skor att fylla, säger han till TT.

1 av 3 | Foto: SR
Lisa Syrén

Försvinner inte helt

”Ring så spelar vi” är ett av SR:s mest populära program och har runt 1,6 miljoner lyssningar varje lördag.

Om du kommer sakna Lisa Syréns röst i högtalarna behöver du dock inte bli allt för ledsen. Hon lämnar inte Sveriges Radio helt, utan kommer fortsätta leda programmet ”Lördag med Lisa”, som spelas in i förväg.

– Men jag kommer att sakna direktsändningen, samtalen med lyssnarna och framför allt mitt team.

ARTIKELN HANDLAR OM