Johan Rheborg: ”Jag bär på en depression”

Nu berättar skådespelaren

avLouise Åström

NÖJE

I ett ärligt inlägg på Instagram berättar nu Johan Rheborg om sin depression.

Han upplever att han sjunkit ner i ett svart hål och ser ut över ingenting.

”Ofta håller jag kontroll på den. Men ibland, som nu, övermannar den mig”, skriver han.

Under lördagen valde skådespelaren Johan Rheborg att gå ut på sin Instagram och berätta om de psykiska problemen han kämpar med dagligen.

”Jag bär på en depression eller om jag skall vara uppriktig, jag lever med en depression. Det är en del av min personlighet. Ofta håller jag kontroll på den. Men ibland, som nu, övermannar den mig och jag sjunker ner i ett svart hål, förlamas. Vill bara sitta i mörkret. Se ut över ingenting. Det svarta innehållslösa. Det är jag”, skriver han i ett inlägg.

I samma inlägg berättar han att han saknar sin pappa som dog för tio år sedan. Han saknar sin pappas råd och katten Sune.

”Noll påverkan”

Enligt Rheborg försöker människor muntra upp honom genom att påtala filmen Solsidans höga biosiffror. Den 16 januari hade över en miljon svenskar sett den på bio.

”Det är fina siffror det. Mmmm... Men de har noll påverkan på min depression”, skriver han.

Rheborg är dessutom trött på alla diskussioner som pågår på Twitter och det liv personer väljer att visa upp på Instagram.

”Mina vänners instagram ger mig helt ärligt ångest. Speciellt när jag sitter här i mitt svarta hål. Jag har börjat rensa ut digitala vänner. Säger vad jag tänker. Jag tycker om när vi ses o fikar, hänger och jobbar men din digitala personlighet är helt ärligt genant. - Det är lördag, vad skall du göra Johan? - Dra täcket över huvudet och hoppas att jag aldrig mer vaknar, vad skall ni göra?”.

”Hjälte i en kall värld”

I kommentarsfältet till inlägget får Rheborg mycket stöd. Många berättar om hur de känner igen sig och uppskattar hans ärlighet.

”Respekt! Bugar ödmjukt o hyllar din öppenhet. Sååå många som får styrka av ditt inlägg. Hjälte i en kall värld!”, skriver en följare.

”Viktigt att prata om! Styrkekram till dig”, skriver en annan.

”Så bra skrivet. Relaterar. Tack Johan, du är klok och modig.”, skriver en tredje.

Nöjesbladet har sökt Johan Rheborg.

Solsidan - har du koll på karaktärerna? 00:30

ARTIKELN HANDLAR OM