Christian Olsson vann ”Superstars”

avLinn Elmervik

1 av 3 | Foto: Kanal 5
Christian Olsson.

Han kollapsade totalt av simningen.

Sedan tog den forne friidrottaren Christian Olsson, 37, hem hela ”Superstars 2017”.

– Det var riktigt roligt och lite oväntat, säger han.

Den före detta friidrottaren och trestegshopparen Christian Olsson konkurrerade ut sju andra legendariska sporthjältar.

I finalduellen slog han undan benen på den före detta skidkungen Per Elofsson, 40, och vann premiärsäsongen av ”Superstars” i Kanal 5.

– Jag trodde jag skulle kunna gå långt, men det här var lite oväntat från min sida. Men det är klart man vill vinna, jag har ju barn hemma som jag vill visa att jag kan, säger han.

Per Elofsson och Christian Olsson slog ut tävlingscyklisten Emma Johansson, 33, i ett triathlon som nästan tog knäcken på Olsson. Värst var simningen.

”Gick in i väggen”

– Jag gick in i väggen och återhämtade mig faktiskt inte under resten av triathlonet. Senare fick jag reda på av Therese Alshammar att jag sparkar alldeles för mycket med benen när jag simmar.

I den heta finalduellen kammade Olsson hem segern efter att en stenhård kamp för att hålla uppe en blytung sten i en närmare en halvtimme.

– I början är det inte så tungt, men sedan tappar man känseln i armarna. Det är mest en mental kamp i huvudet, man vill bara släppa när man verkligen inte klarar mer, säger han.

”Det blev lite cava”

Nu ser han tillbaka på en tuff och intensiv inspelning.

– Men det var en jätterolig upplevelse. Det var väldigt kul att få sitta där med Thomas Brolin och Magdalena Forsberg, såna som var bäst och som jag tittade på när jag var 13–14 år, och ställa frågor och vara delaktig. Man fick vänner för livet.

Hur firade du vinsten?

– Med en stor middag med alla deltagare och hela produktionen. Jag och Per var ganska trötta, men lite cava blev det...men man är ju ex-idrottare och brukar inte dricka så mycket av det där.

ARTIKELN HANDLAR OM