Korn-sångarens första ord efter hustruns plötsliga död

avJakob Meijer

NÖJE

Deven Davis hittades död förra veckan efter att ha varit spårlöst försvunnen.

Nu väljer maken och Korn-sångaren Jonathan Davis att för första gången dela med sig av sina känslor.

”Jag försökte under så lång att dölja vad som pågick för att skydda henne, men nu med anledning av det som hänt, känner jag att jag måste dela med mig av sanningen till er”, skriver han på sin Twitter.

Deven Davis, som kämpat mot missbruk i över 20 års tid, avvek tidigare i augusti från en beroendeklinik där hon varit inskriven.

För en vecka sedan hittades hon död. Enligt sajten TMZ ska maken Jonathan Davis, 47, frontman i metalbandet Korn, samma dag ha ansökt om besöksförbud gentemot Deven. En domare ska också ha utfärdat tillfälligt besöks- och vårdnadsförbud, vilket omfattade parets två gemensamma barn och hund.

Ingen i familjen Davis har ännu kommenterat dödsfallet. Fram tills nu. I ett känslosamt twitterinlägg skriver Jonathan Davis om sin fru.

”De senaste dagarna har det spekulerats mycket om vad som verkligen hände kring min fru Devens död, och nu vill jag göra min röst hörd. Under det senaste decenniet har min fru varit väldigt sjuk. Hon hade en allvarlig psykisk sjukdom, och hennes missbruk var en sidoeffekt av den”, skriver Jonathan Davis.

1 av 2 | Foto: Paul A. Hebert / AP TT
Jonathan Davis, sångare i metalbandet Korn.

Försökte dölja sanningen

Han berättar vidare att han älskade sin fru av hela sitt hjärta och att Deven, när hon var sitt ”sanna jag”, var en fantastisk mamma, hustru och vän. Nu hoppas han att hustruns berättelse ska hjälpa andra.

”Jag försökte dölja vad som pågick under så lång tid för att skydda henne, men nu med anledning av det som hänt, känner jag att jag  måste dela med mig av sanningen till er. Hon är anledningen till att jag har engagerat mig så mycket för de som kämpar med psykisk ohälsa. Jag vill att hennes berättelse ska inspirera andra att söka hjälp, och inte vara rädda för eller dölja sin sjukdom. Om du känner någon med psykisk ohälsa, visa medkänsla och empati, och ta i beaktning att de inte är dåliga människor, de lider”.

Jonathan Davis vill även se en lagändring i Kalifornien så att människor med psykisk ohälsa och familjer lättare får den hjälp de behöver.

Han avslutar sitt uttalande med att vända sig direkt till sin hustru.

”Deven, Jag älskar dig, och kommer aldrig älska någon som jag älskat dig. Jag kommer aldrig komma över att jag förlorat dig”.

Paret som har två barn tillsammans gifte sig 2004. Tolv år, 2016, senare ansökte Jonathan om skilsmässa.

Deven Davis blev 39 år. Dödsorsaken är ännu okänd.

Kända profilerna som lämnat oss under 2018 02:10
ARTIKELN HANDLAR OM

Korn