Gisele Bündchen ångrar sin hemliga bröstoperation

Supermodellen skriver i ny bok om självmordstankarna, ångestdämpande mediciner och skönhetsoperationen efter graviditeterna

avTorbjörn Ek

Hon anses vara en av världens vackraste människor.

Men i sin nya självbiografi skriver Gisele Bündchen om hur hon tvingats medicinera mot självmordstankar – och hur hon ångrar sin hemliga bröstoperation.

– När jag vaknade undrade jag: ”Vad har jag gjort?”, säger hon till People.

I modellvärlden fick hon snabbt smeknamnet ”brösten från Brasilien” när hon slog igenom i slutet av 90-talet och blev förgrundsgestalt för modeller med mer former efter ett årtionde av mycket tunna ”heroin chic”-modeller.

Men smeknamnet förföljde Gisele Bündchen, 38.

I sin nya självbiografi ”Lessons: My path to a meaningful life” berättar supermodellen om hur hon genomgick en hemlig bröstoperation 2015, efter att ha blivit mamma och ammat sina två barn, Benjamin, 8, och Vivian, 5.

1 av 2 | Foto: Andy Kropa / TT NYHETSBYRÅ N
Gisele Bündchen.

Ville att folk skulle sluta kommentera

Hon hade ammat dem båda i 18 månader vardera och självförtroendet fick sig en törn när hon såg i spegeln att den berömda bysten var lite mindre än tidigare och att brösten blivit lite olika stora.

– Jag hade alltid fått beröm för min kropp och kände det som att folk hade förväntningar på mig som jag inte kunde leverera. Jag kände mig sårbar, för jag kan träna, jag kan äta hälsosamt, men jag kan inte ändra det faktum att båda mina barn gillade den vänstra tutten mer än den högra, säger hon i en intervju med People.

– Allt jag ville var för dem att vara lika stora och att folk skulle sluta påpeka det.

Blev en läxa

Men efter operationen ångrade hon sig omedelbart.

– När jag vaknade undrade jag: ”Vad har jag gjort?” Det kändes som att jag levde i en kropp som jag inte kände igen. Första året bar jag säckiga kläder för att jag kände mig obekväm, säger hon i intervjun.

Maken, amerikansk fotbolls-spelaren Tom Brady, 41, blev hennes stöd.

– Han sa ”jag älskar dig oavsett vad”. Det här blev verkligen en läxa, det som inte dödar härdar. Men jag önskar att jag hade lärt mig det på ett annat sätt, säger Gisele Bündchen till People.

Hon är en av världens mest välbetalda supermodeller, men i sin självbiografi skriver Bündchen också om hur hon i början av 2000-talet drabbades av panikångest och funderade över att ta livet av sig.

”Om jag bara hoppar från balkongen”

– Saker kan se perfekt ut på utsidan, men du har ingen aning om vad som faktiskt händer på insidan, säger hon till People.

Panikattackerna började ombord på ett litet flygplan i turbulens. Det ledde till att hon utvecklade en rädsla för tunnlar, hissar och andra trånga utrymmen. Trots framgångarna i yrket och att hon stod sin familj nära kom ångesten.

– Jag kände mig maktlös. Ens värld blir mindre och mindre och man kan inte andas, det är den värsta känsla jag någonsin haft, säger hon till People.

– Jag hade faktiskt känslan att ”Om jag bara hoppar från balkongen så kommer det här sluta, och jag kommer aldrig behöva oroa mig över den här känslan om hur världen kollapsar, säger hon.

Gjorde slut med DiCaprio

Till slut fick hon läkarhjälp och den starkt ångestdämpande medicinen Xanax utskriven. Det fick henne att lägga om sin livsstil helt. Hon ville inte vara beroende av lyckopiller för att må bra.

– Jag hade rökt cigaretter, druckit en flaska vin och tre mocha-frappucino varje dag. Jag slutade med det direkt.

Istället började hon med yoga och meditation för att för att bekämpa stressen. Hon avslutade också sin relation med Hollywoodstjärnan Leonardo DiCaprio, 43, eftersom hon kände sig ”ensam” i sitt sökande.

– Alla som korsar vår väg är en lärare, de kommer in i våra liv för att lära oss något om oss själva. Och det tror jag är vad han var, var det bra jämfört med dåligt? Jag hedrar honom för vem han var, säger Gisele Bündchen i intervjun.

Missa inga viktiga nöjesnyheter och bli allmänbildad på kuppen - följ Nöjesbladet på Facebook

Tre skandaler i nöjesvärlden 2018 01:01
ARTIKELN HANDLAR OM