Här är första deltagaren i ”Så mycket bättre”

avJakob Meijer

1 av 3

Kikki Danielsson – där har ni namnet på den första deltagaren i årets ”Så mycket bättre”.

Det avslöjades i TV4:s Nyhetsmorgon på måndagen.

– Jag tvekade inte en sekund, nu är tiden mogen känner jag, säger Kikki Danielsson till Nöjesbladet om sin medverkan.

”Bra vibrationer” och ”Dag efter dag”. Där har ni förmodligen titlarna på några av de låtar som artisteliten kommer att tolka i den kommande säsongen av ”Så mycket bättre”.

I TV4:s ”Nyhetsmorgon” avslöjades det på måndagsmorgonen att Kikki Danielsson, 64, är en av årets deltagare.

– Jag älskar utmaningar, och ju äldre man blir desto fler vill jag ha, säger Kikki Danielsson.

”Har känt att det blir för närgånget”

Hon berättar att hon tidigare tvekat på att medverka, men det var fans som fick henne att ställa upp.

– Jag har känt att det blir för närgånget, varför ska jag sitta och rabbla upp sådant som alla tidningar redan skrivit? Det har jag inte lust med, säger Kikki Danielsson och fortsätter:

– Men jag har tänkt om. Jag berättar det jag vill och sedan säger jag nej till det jag tycker jag pratat om så det räcker.

Vad är det du tänker på då?
– Det är sådant som har varit jobbigt, det ska inte bli ett sorgeprogram om mig. Det är mitt mål, säger Kikki Danielsson som genom åren varit öppen med sitt missbruk och tuffa uppväxt.

Petades inför första säsongen

Det är inte första gången som Kikki Danielsson är ”klar” för programmet. Redan inför första säsongen fick hon en förfrågan om att vara med.

– Det kändes som att: jaha, då kör vi väl, verkar skitkul. ”Jaa, vad kul det ska bli” sa alla. Så jag tänkte att de hör väl av sig när det är dags, sa hon till Nöjesbladet.

Men innan inspelningen ringde producenten för att berätta att hon petats.

– Han sa att han bara ville ringa och be om ursäkt för hur dåligt de hade skött det här, berättade Kikki Danielsson.

Anledningen ska ha varit att de redan hade många ”äldre” deltagare.

Vunnit Melodifestivalen två gånger

Kikki Danielsson har deltagit hela nio gånger i Melodifestivalen, samt två gånger i Eurovision song contest. 1985 kammade hon hem en tredjeplats med låten ”Bra vibrationer”.

Men får hon önska själv hoppas hon en låt från hennes senaste album tolkas, den personliga låten ”Not about me anymore”.

– Under 2014 när jag spelade teater i Göteborg fick vi ställa in premiären för att jag fick stämbandsinfektion. Jag blev väldigt ledsen och besviken. Jag tog på mig hela skulden, hela texten handlar om det.

Kikki Danielsson: Har vuxit mentalt

Redan som 17-åring slog Kikki Danielsson igenom som sångerska i dansbandet Nickies. Under sina snart 50 år som artist har det hänt en hel del.

– Jag har vuxit mentalt, det gör alla hoppas jag. Det tog väldigt lång tid för mig att bli vuxen, rent mentalt sätt. Jag tror själv det har att göra med att jag är ett fosterbarn. Att man måste göra allting rätt, att man måste vara alla till lags. Det där har jag kommit över.

Hoppas på Marie Fredriksson

Kikki Danielsson vet ännu inte namnet på sina ”Så mycket bättre”-kollegor. Men får hon önska fritt är det gärna en hon reser till Gotland med, där inspelningen äger rum i sommar.

– Marie Fredriksson skulle jag kunna tänka mig. Jag gillar hennes låtar och hennes röst, det är något som inte jag kan åstadkomma.

ARTIKELN HANDLAR OM