Superengagemang för Oscarssändningen: ”Jag är imponerad”

”Hade filmälskarna med oss hela vägen”

avLeo Pettersson

Oscarsgalan sändes i tio timmar på Aftonbladet i söndags.

Och de tittare som vände på dygnet visade ingen brist på engagemang för det.

– Vi var världens bästa gäng i chatten, säger tv- och film-experten Sandra Wejbro som chattade med läsarna hela natten.

Mellan söndag och måndag sändes årets upplaga av Oscarsgalan. Aftonbladet hade rättigheterna till galan och sände live från 20.00 till 06.00 dagen efter.

Trots den långa och synnerligen sena sändningen var engagemanget stort bland tidningens läsare och tittare.

– Jag är imponerad över att folk orkade vara vakna och följa med på vårt lilla Oscars-tåg. Om vi inte hade svar på frågor var de väldigt snabba att svara på vad det rätta svaret var. Jag kan säga att det var en skitkul kväll och vi kände att vi hade filmälskarna med oss hela vägen, säger programledaren Frida Söderlund.

1 av 4 | Foto: Björn Lindahl / AFTONBLADET
Anitha Schulman, Frida Söderlund och Karolina Fjellborg.

”Många Oscarsnördar återkommer”

Aftonbladets tv- och film-expert Sandra Wejbro chattade med läsarna hela natten. Hon är inne på samma spår som Frida Söderlund.

– Vi var världens bästa gäng i chatten. Många Oscarsnördar återkommer varje år, de gillar att snacka film och tycka till om sändningen. Även om de är snabba att påpeka faktafel eller om det är någon åsikt de inte håller med om så är stämningen god och glad, säger hon.

Även tv-recensenten och krönikören Karolina Fjellborg, som satt med i studion under maratonsändningen, är nöjd med kvällen. Höjdpunkten för henne var Frances McDormands tacktal när hon uppmanade alla nominerade kvinnor att ställa sig upp tillsammans med henne.

– Det tyckte jag var mäktigt. Det känns överlag som att litet maktskifte är på gång i Hollywood. Det vilar en förändringsvilja över det hela, säger Fjellborg.

”Får trycka ner korven i handen”

Men en tio timmar lång sändning tar på krafterna, och det är inte alltid så enkelt att hinna med det mest basala behoven.

– Det är klart att det är lite hårt. Det gäller att äta så fort man kan, när det inte syns. Någon gång skulle jag äta en varmkorv och precis när jag skulle äta den kom vi in i sändning igen så jag får trycka ner korven i handen sådär halvt under stolen. Så ficka jag äta den sen liksom, säger Karolina Fjellborg med ett skratt.

ARTIKELN HANDLAR OM