Ingvar Oldsberg på semester i Sydafrika: ”Romantiskt”

Är på äventyrsresa med sambon efter höstens dramatik

avLouise Åström

Ingvar Oldsberg befinner sig på lyxresa i Sydafrika med Maria Sandeblad.

Ännu är paret inte gifta, men planer finns, intygar Oldsberg.

– Ibland kan man ju göra bröllopsresan före bröllopet, säger han.

Ingvar Oldsberg tvingades lämna ”Bingolotto” med omedelbar verkan i början av december. Anledningen var att produktionsbolaget genomfört en internutredning som visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen. Oldsberg kallade beskedet för ”ett anfall ur mörkret” och gav sin advokat, Michael Fischbein, i uppdrag att upprätta en stämningsansökan.

Den 14 januari uppgav Oldsberg för Nöjesbladet att han skulle diskutera situationen ytterligare med sin advokat innan de kan säga hur de ska gå vidare i processen. Då befann han sig på semester i Sydafrika.

”Resan är romantisk”

När Nöjesbladet når honom under lördagen befinner han sig fortfarande på semester. Med sig har han sin sambo Maria Sandeblad. Paret har varit på resande fot sedan årsskiftet och har bland annat hunnit med en helikoptertur över Victoriafallen, en safariutflykt och ett besök på den svenska ambassaden i Pretoria. De har även åkt nattåg och unnat sig nätter på lyxhotell.

– Nu är vi på en plats som heter Stellenbosch som du kanske känner igen från vinflaskor. Det ligger norr om Kapstaden. Vi har anlänt och ska äta middag nu. Jag kan säga att det varit en fantastisk vistelse. Trevliga människor, bra omständigheter och du vet, Table Mountain, pingvinutflykter och så vidare.

Oldsberg intygar att resan är romantisk.

– Ja, vad man kan säga är att varje resa med Maria ju är romantisk.

Trots att han tvingats bort från ”Bingolotto” och har hotat stämma sin tidigare arbetsgivare anser han inte att hösten varit rörig.

– Nej, det har ju inte varit så rörigt. Jag måste ju agera på något sätt och då gör jag ju det med advokater. Men där vill jag inte uttala mig mer. Det får dem göra isåfall.

”En plan finns”

Ingvar Oldsberg och Maria är förlovade sedan februari 2016 då Oldsberg gick ner på knä under en semester i Panama. Men inget bröllop har ägt rum, ännu.

– Det kommer inte hända nu när vi är här. Det är ingenting som är omedelbart planerat. Men en plan finns ju, säger han och skrattar.

Det låter ju som att det är en bröllopsresa ni är på, men så är det alltså inte?

– Ibland kan man ju göra bröllopsresan före bröllopet.

Gör du det?

– Nej, jag säger inte så. Men vi har det härligt.

Detta har hänt: Ingvar Oldsberg och Bingolotto 01:12
ARTIKELN HANDLAR OM