Sigge Eklund om kraschen: ”Känns som ett mirakel”

avHenrik Ståhl

Berättar om bilolyckan i ”Alex och Sigges podcast”

1 av 3
Sigge Eklund berättar i ”Alex och Sigges podcast” om sin traumatiska bilolycka.

Ingen blev allvarligt skadad – och Sigge Eklund själv kom undan med ett jack i pannan.

Nu berättar han om bilkraschen.

– Det första jag gjorde var att ta upp mobilen och börja filma, säger han i ”Alex och Sigges podcast”.

Det var i förra veckan som journalisten, författaren och poddprofilen Sigge Eklund var involverad i den traumatiserande bilkraschen.

Han berättar i den populära podden ”Alex och Sigges podcast” hur hans taxi plötsligt stannar upp mitt i en korsning och att en bil kör rakt mot dem ”i vad som känns som 100 kilometer i timmen”.

– Man inser att nu kommer man att dö, tills den här kraschen vänder verkligheten ut och in, och allt blir vitt. Tills man öppnar ögonen, säger han och jämför upplevelsen med Tomas Tranströmers dikt ”Ensamhet”.

Tar upp mobilen och filmar

– Därefter tumlar jag ut och bara tittar på de två bilarna. Jag tänker att chauffören är död, för han sitter helt livlös med huvudet framåtlutat, och de två personerna i den andra bilen bara stirrar rakt framför sig. Sen kommer ambulanserna dit och då är det som att jag vaknar till. Det första jag gör är att ta upp mobilen och börja filma, fortsätter han.

Samtliga fyra inblandade kom undan med lindriga skador.

– Jag känner att blodet rinner ner i ögat, det var ett litet jack i pannan. Men jag var i övrigt oskadd, jag kände att det var ett mirakel på något sätt. Chauffören var också oskadd, förutom att han var i chocktillstånd. Det var otroligt märkligt att bara fyra minuter efter kraschen vandra hemåt med skakiga ben. Då ville jag ju börja gråta, säger Sigge Eklund.

ARTIKELN HANDLAR OM