Leif GW Persson om viktraset: Är nu bara en vanlig tjockis

Lovade att gå ner 50 kilo innan nyår – så mycket har han tappat

1 av 3

avAgnes Aronsson

NÖJE

Leif GW Perssons nyårslöfte var att gå ner 50 kilo – på ett år.

Han är en god bit på väg, avslöjar han för Expressen. 18 kilo har han tappat, fyra månader in på det nya året.

– Från att ha varit smällfet är jag nu bara vanligt fet, en vanlig tjockis, säger han till Expressen.

I en Expressenkrönika lovade kriminologen Leif GW Persson vid årsskiftet sina läsare att han skulle tappa 50 kilo i vikt under 2017. Han valde att berätta om det offentligt för att sätta så stark moralisk press på sig själv som möjligt.

Och pressen verkar ha gett resultat. Redan första månaden tappade han sina första tio kilo, och han har nu gått ner ytterligare åtta kilo, avslöjar han för Expressen.

De första månaderna har varit lyckosamma för GW Persson, men han ser ändå en utmaning framför sig. 32 kilo har han kvar att tappa.

– Problemet kommer nog senare. Om jag lyckas uppnå mitt mål så måste jag ju hålla i det. Och det finns en tendens att när man är framme vid målet så kan viljan börja svikta igen, säger han till Expressen.

”Börjat käka vegetariskt”

Trots det ser han optimistiskt på årets resterande månader.

Leif GW Persson avslöjar att han mår bättre än vad han har gjort tidigare. Nu passar kläder som han inte har kunnat ha på flera år, och för Expressen berättar han om sin ”positiva spiral”, där han blir rörligare ju mer han rör på sig. Livsstilen har han lagt om genom att undvika alkohol, sötsaker och varor som innehåller mycket kolhydrater, så som ris, pasta och potatis.

– Jag har till och med börjat käka vegetariskt till lunch. Inte så att jag sitter och gnager på salladsblad, men jag käkar bönor. Det är faktiskt jävligt gott, säger han till Expressen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alkohol

Pasta