Glenn Hysén vinnare av Farmen: ”Jag är värdelös”

avMikaela Somnell

NÖJE

Fotbollslegenden Glenn Hysén kammade hem årets förstaplats i ”Farmen VIP” efter en tvekamp mot Yvonne Ryding.

Men Glenn är förvånad, eftersom han enligt egen utsago är ”värdelös” när det kommer till händighet.

– Det är väldigt överraskande. Jag är totalt obehändig, jag kan för fan inte ens slå i en spik. Så det var väldigt konstigt, säger Hysén till Nöjesbladet.

Efter en duell mot Yvonne ”Miss Universum” Ryding stod Glenn Hysén som vinnare av ”Farmen VIP” 2018.

Efter att ha klarat bland annat repmätartävling och frågesport blev han överöst av kramar och hurrarop från de tidigare deltagarna som nervöst följde finalen.

Men Glenn är paff över vinsten. Redan innan tävlingen kände han att han var i underläge.

– Det är väldigt överraskande. Jag är totalt obehändig, jag kan för fan inte ens slå i en spik. Så det var väldigt konstigt. Men slita kan jag göra. Och bära och lyfta. Men så fort det är något konstruktivt är jag helt värdelös, berättar han för Nöjesbladet.

Glenn tror att det som i slutändan förde honom till segern är en ödmjuk inställning.

– Jag hoppas att det är för att man är en schysst person som inte värderar människor på olika sätt utan tar alla för vad de är. Och att vara hjälpsam och att hjälpa så mycket det går och ta order av andra som är bättre. Jag tror man vinner mycket på att vara sig själv.

Gick direkt till final

Det gamla fotbollsproffset säger att stämningen på Farmen var väldigt god och tycker att inspelningen flöt på friktionsfritt.

– Det var hur bra som helst. Det var jättekul och det var ingen som visste åt vilket håll det skulle gå. Det kunde bli vem som helst. Det var synd att det blev lite avhopp med Patrik och så. Det hade varit kul att ha med honom.

– Han försvann när det bara var fyra kvar. Vi var ett bra gäng med Ryding, Klara och Patrik.

I finalavsnittet kommer alla tidigare deltagare tillbaka till Farmen och i ett moment får de i uppdrag att rösta vidare Glenn, Klara eller Yvonne direkt till final. Valet föll på Glenn. Varför vet han inte riktigt.

– Kanske att jag försöker hjälpa till med allt och alla så mycket det går utan att tänka på mig själv allt för mycket. Är det någon som behöver hjälp, vad det än handlar om, så försöker jag att ställa upp. Det gjorde de andra också i och för sig.

Skänker pengarna till Bris

Vinstsumman, 200 000 kronor, har Glenn valt att skänka till Bris (Barnens rätt i samhället).

– Jag känner för barn som har problem i samhället. För jävligt att barn ska bli utsatta för massa skit.

Nu ägnar sig Glenn mycket åt tv-inspelningar. Bland annat spelas realityserien om han och hans familj in just nu. I övrigt ser han fram emot fotbolls-vm i sommar.

Men frågan är om nya realityserien blir en lika stor succé hos tittarna som Farmen VIP.

– Jag måste säga att det är det programmet som har kommenterats mest. Ute på stan och så. Jag får kommentarer varje dag. Ute på stan i Göteborg och så. Folk frågar ”är inte du och mjölkar” och sånt. Det måste vara många som tittar på det, säger Glenn.

Här är alla deltagarna i "Farmen VIP" 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM