Stålmannen-stjärnan död – blev 69 år

avMathilde Albinsson

1 av 2
Margot Kidder och Christopher Reeve i ”Stålmannen”.

Margot Kidder, som spelade Lois Lane i ”Stålmannen”, har dött.

Hon dog i söndags, rapporterar amerikanska medier.

Margot Kidder blev 69 år.

Margot Kidder dog i sitt hem i Montana under söndagen. Hennes bortgång bekräftas av en talesperson för Franzen-David begravningsbyrå i Livingston, Montana, uppger TMZ.

Polis uppger för sajten att en person ringt och larmat att man funnit Margot Kidder medvetslös och att hon inte andades. När polis anlände till bostaden var hon död.

Dödsorsaken är ännu okänd. Det finns inga misstankar om brott, men hennes död utreds.

Hon ska ha drabbats av influensaliknande symptom. Den 9 maj berättade hon i en telefonintervju i “The Drew and Mike Show” att hon låg till sängs med influensa och kräktes ofta.

Margot Kidder var en kanadensisk-amerikansk skådespelare, som blev mest känd som Stålmannens flickvän Lois Lane i ”Superman – The movie” från 1978 samt uppföljarna ”Superman II – Äventyret fortsätter” (1980) och ”Stålmannen i kamp för freden” (1987).

Hon har även synts i en rad skräckfilmer, som ”Stilla natt, blodiga natt” och kultklassikern ”Huset som Gud glömde”. Kidder ägnade sig även åt en del teater och var aktuell i två kommande roller, rapporterar TMZ.

Parallellt med skådespelarkarriären tampades Kidder med bipolärt syndrom och ett turbulent privatliv. Kidder blev även politiskt engagerad och var en hängiven demonstrant mot USA:s intåg i Irak, vilket hon uppgett som en av anledningar till att hon bytte nationalitet från kanadensisk till amerikansk för att få rösta i valet.

Kidder var gift tre gånger, med romanförfattaren Thomas McGuane, skådespelaren John Heard (i sex dagar) och filmregissören Philippe de Broca.

Hon lämnar efter sig sin dotter, Maggie McGuane.

Margot Kidder blev 69 år.

Här är stjärnorna som lämnat oss 2018 01:13
ARTIKELN HANDLAR OM

Superman