James Franco vann pris – dök aldrig upp på galan

avJakob Meijer

1 av 2

Flera kvinnor anklagar James Franco för sexuella trakasserier.

När skådespelaren vann pris på nattens Critics choice awards dök han aldrig upp.

– För tillfället håller han sig undan, säger en källa till People.

I söndags kammade James Franco hem en Golden globe i kategorin bästa manliga skådespelare i musikal eller komedi. Men i samband med söndagens gala trädde flera kvinnor fram i sociala medier och anklagade skådespelaren för sexuella trakasserier och övergrepp.

Det har också fått konsekvenser för Franco. I veckan ställde New York Times in ett panelsamtal där James Franco var inbjuden. Och när det var dags för torsdagens Critics choice awards, där skådespelaren återigen tog hem en statyett som bästa skådespelare, valde Franco själv att inte närvara.

– Han mår väldigt dåligt just nu, så dåligt att han bytt nummer, säger en källa till People.

– Hans nära vänner försöker vara där för honom men det är svårt, han pratar bara med en utvald grupp av personer. För tillfället håller han sig undan.

”Tvingades utföra oralsex”

Skådespelaren Violet Paley är en av de som anklagat James Franco. Hon menar att Franco ska ha tvingat henne att utföra oralsex på honom.

När James Franco gästade pratshowen ”The late show with Stephen Colbert” i veckan kommenterade han anklagelserna. Han nekar bestämt.

– Sakerna jag har hört stämmer inte, men jag stöttar helt och fullt att människor öppnar upp eftersom de inte haft en röst under så lång tid. Jag vill inte tysta dem på något sätt. Jag tycker att det är bra och jag stöttar det, säger han.

James Franco har kritiserats hårt sedan uppgifterna kom fram, bland annat för att han under Golden globe-galen bar en pin med texten ”Times up”, för att visa sitt stöd till Reese Witherspoons och Kathleen Kennedys projekt mot sexuella trakasserier.

ARTIKELN HANDLAR OM