Skam-Isaks nästa film: en erotisk thriller

avLinn Elmervik, Agnes Aronsson

1 av 3

”Skam” är över.

Nu går Tarjei Sandvik Moe vidare med en ny roll i en erotisk thriller.

18-åringen spelar en elev som inleder en relation med sin lärare.

– Det är en utmaning att spela en väldigt sexig scen mot en 26 år äldre kvinna, säger Tarjei Sandvik Moe till NRK.

Tarjei Sandvik Moe, 18, är Isak Valtersen i succéserien ”Skam” med en hel generation. Nu tar den norske skådespelaren nästa steg i karriären.

Sandvik Moe spelar en av huvudrollerna i den erotiska thrillern ”En affære” som har premiär nästa höst, skriver NRK. ”Skam”-stjärnan ska spela en elev som inleder en relation med sin 26 år äldre lärare, spelad av Andrea Bræin Hovig, 44.

– Det är en häftig roll. Jag har inte sett någon sådan i en norsk film tidigare så det är spännande. Det som är intressant är att utforska vad som är gråzoner och vad som är rätt och fel. Det är tabu med en så stor ålderskillnad, säger Tarjei Sandvik More till NRK.

”Gnistrade mellan dem”

Filmen regisseras av norska Henrik Martin Dahlsbakken och har premiär hösten 2018.

– Jag har testat kemin mellan Tarjei och Andrea och jag uppmärksammade att ”här var det något”. Även om det är 26 års åldersskillnad så märkte jag att det gnistrade mellan dem, berättar regissören för NRK.

Tarjei Sandvik Moe ska även medverka i en uppsättning av ”Grease” under nästan år.

”Skam”-stjärnornas karriärer fortsätter på olika sätt. I förra veckan stod det klart att Cengiz Al, 19, som spelar Yousef gör tv-comeback i den norska verionen av ”Let’s dance”, tävlingsprogrammet ”Skal vi danse”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-serier

NRK

Film