Byter sida i ny serie – från kriminell till polis

”Jag har bra kunskap om det där. Jag har ju åkt polisbil förut”

avAngelica Linde

1 av 2 | Foto: PETER WIXTRÖM
Dragomir Mrsic.

Vi är vana att se honom som skurk i kriminalfilmer.

Dragomir Mrsic byter nu plats i polisbilen och kommer sitta bakom ratten istället för i baksätet, i en ny tv-serie som han varit med och skapat.

– Jag har bra kunskap om det där. Jag har ju åkt polisbil förut, säger han i senaste avsnittet av podcasten Öppet hjärta.

Privat har han gått från att vara dömd brottsling till att jobba som skådespelare.

Nu gör Dragomir Mrsic, 47, en liknande resa rollmässigt. Från att alltid vara filmskurk kommer han nu vara på den goda sidan. Han ska spela polis i en ny thrillerserie som heter ”Alex”. I senaste avsnittet av podcasten Öppet hjärta med Marcus Birro och Michael Strandberg berättar han om den nya serien, som han själv varit med och skapat.

– Jag har hållit på med den i sju år nu. Vi spelade in piloten redan 2010. Den kommer knäcka, säger han i podden.

Den kriminella världen är inget nytt för honom. Han har själv suttit i fängelse för ett bankrån, och har poliser i sin vänskapskrets.

– En av mina närmsta vänner är polis sedan 30 år, så jag har bra kunskap om det där. Jag har konsulterat med flera polischefer som har sett till att allt blir som det ska i serien. Sedan har jag ju åkt polisbil förut, säger Dragomir Mrsic och skrattar.

Pappan tog ibland fram pistolen

Förutom polisbilar är han även bekant med vapen sedan tidig barndom.

– Min pappa har gjort en jävla resa. Han tog sig från bergen i Serbien till Sverige, där han fick jobba som kock på Grand Hotel. Han tog oss hit och gav oss chansen till ett bättre liv. Han var hård, men han slog mig aldrig. Istället kunde han ta fram en pistol och bara se till att ha den synlig.

"Alex” har premiär på Viaplay våren 2018.

ARTIKELN HANDLAR OM