Etikettexpert sågar brittiska kungahuset inför bröllopet

avLeo Pettersson

Det engelska kungahuset skickade ingen representant till Meghan Markles nyopererade pappa, som inte kan närvara på bröllopet.

Enligt etikettexperten William Hanson är det ett stort misstag.

– Mitt hjärta blöder för Meghan, säger han till Page six.

I morgon lördag är det dags.

Då gifter sig Prins Harry och Meghan Markle vid slottet Windsor. Det är en, för många, efterlängtad företeelse.

Som Nöjesbladet har rapporterat tidigare kommer Meghans pappa, Thomas Markle, inte att närvara vid ceremonin. Han har nyligen drabbats av en hjärtinfarkt och genomgick en större operation under onsdagen.

Tyvärr, kommer inte min far att delta på vårat bröllop. Jag har alltid brytt mig om min pappa och hoppas att han kan få det utrymme han behöver för att fokusera på sin hälsa. Jag skulle vilja tacka alla som sänt generösa meddelanden där de uttryckt sitt stöd. Var gärna medvetna om hur mycket Harry och jag ser fram emot att få dela vår speciella dag med er på lördag”, meddelade Meghan Markle i ett pressmeddelande från Kensington Palace.

Inte van vid ”vanligt folk”

Nu går etikettexperten William Hanson ut och kritiserar kungafamiljens hanterande av situationen.

Han menar att de gjort ett stort misstag i att inte skicka någon familjerepresentant till hennes fader. Han anser att det exemplifierar hur kungafamiljen inte är van vid att ”vanligt folk” gifts in i familjen.

1 av 3 | Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
Delar av brittiska kungahuset med drottning Elizabeth i spetsen.

– Mitt hjärta blöder för Meghan, det är inte riktigt vad hon har skrivit på, säger han till Page six och fortsätter:

– Kungafamiljen borde ha skickat över någon för att prata med Mr Markle omedelbart, och till andra i Meghans familj. Men det hände inte – och det slår nu tillbaka mot dem.

”Det måste bli hennes mor”

När det kommer till överlämnandet under bröllopet är William Hanson övertygad om vem som kommer att föra henne fram till altaret.

– Det måste bli hennes mor, för det är symboliskt att du överlämnar bruden till hennes nya familj, säger han.