Skådisen och komikern död i ovanlig näscancer

Steve Bean blev 58 år gammal

avJohan M Söderlund

Cancern var så aggressiv att Steve Bean tvingades operera bort näsan, ett käkben och ett öga.

Resten av livet tvingades han leva med en näsprotes.

Nu har komikern dött, 58 år gammal.

Steve Bean dog den 21 januari i sitt hem, skriver tidningen Variety. För tre år sedan drabbades han av en av de ovanligaste formerna av cancer i näsan. Han tvingades senare amputera bort den och en bit av kind- och käkbenet. Den sista tiden i livet levde han med en näsprotes.

Hustrun Caroline Carrigan, 60, har skrivit om sorgen på Facebook och de sista timmarna tillsammans.

”Jag var med honom och vår goda vän Phil Baker. Vi lyssnade till ’Here comes the sun’ med George Harrison”, skriver hon.

Hustrun: ”Han såg ut som en boxare”

I artikeln ”My year without a nose” (Mitt år utan näsa) som han publicerade i Mel Magazine förra året talade han ut om cancerbeskedet och rehabiliteringen.

”Det såg ut som att någon hade skjutit mig i ansiktet. Men de hade gjort det på något sätt med en nära geometrisk precision. Här fanns ett pseudo-triangulärt näsformat ’hål’ i mitt ansikte, i dödscentrum, med de något avrundade kanter i triangeln. Jag undrade hur Blackwell (kirurgen, reds. anm) lyckades göra det här utan att skada min syn? Några veckor senare hade vi en uppföljning med doktor Lee, en av kirurgerna, och hon sa, uppriktigt sagt: ’Jag är glad över att vi kunde rädda dina ögon’. Jag hade aldrig ens tänkt att det här hade kunna berövat min syn också”, skrev han.

1 av 4
Steve Bean.

Enligt Daily Mail ska han senare ha tvingats operera bort sitt högra öga, då tumören växte och tryckte mot det

Tidigare har Caroline Carrigan berättat till tidningen Daily Mail att maken kroniskt började blöda näsblod hösten 2016. Strax före jul blev det ännu värre.

– Tumören, som inte var känd för oss, tryckte näsan ur led och han började se ut som en boxare. Och senare som något taget ur filmen ”Avatar”, sa hon till tidningen då.

Haft roll i ”Våra värsta år”

Under 1980-talet tog Steve Beans komedikarrär fart på riktigt. Då bildade han och Chriz Zito duon ”Zito & Bean”. De uppträdde i Boston under drygt ett decennium innan Bean senare flyttade till Los Angeles för att satsa på karriären.

Där skrev Steve Bean manus till bland annat ”The Tim Conway show” och ”Dot comedy”.

Han har haft roller i serier som ”Shameless”, ”Ray Donovan” och en mindre roll sitcom-serien ”Våra värsta år”.

Rebecca Metz, som han spelade med i ”Shameless”, twittrade ett rörande inlägg om saknaden efter Steve Bean.

Sörjs av familjen

Steve Bean sörjs närmast av bland andra hustrun Caroline Carrigan, sonen Jacob Randall Levy, sina föräldrar och syskon.

Han blev 58 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-serier