Snart kan du köra Star Wars-skepp i galaxens häftigaste nöjesfält

1 av 4 | Foto: Disney/Lucas Films

avOlle Kvarnsmyr

NÖJE

Disney sätter sprätt på enorma pengar på nöjesparkerna. Enligt New York Times kommer ofattbara 24 miljarder dollar att investeras i spektakulära åkattraktioner, hotell, och tematiska byggnationer. En stor del av pengarna går till det nya ”Star Wars-landet” - Star Wars: Galaxys Edge.

För ett par år sedan avslöjade Disney planerna på att bygga ut Disneyworld i Kalifornien och i Florida med ett jättelikt nöjesfält och hotellkomplex tillägnat Star Wars.
”Det är den största utbyggnaden i företagets historia”, sa Disneys chef Robert Iger inför det första spadtagen.

Snart färdigt

Nu har det snickrats, fejats och dragits rejält med kablar på nöjesparkerna. Star Wars-delen börjar bli färdig och har döpts till Star Wars: Galaxys Edge. Till och med självaste kompositören John Williams har gjort ny originalmusik till åkattraktionerna.

Smugglare och konstiga robotar

Besökarna på Disneys nya Star Wars-land ska få en känsla av ett befinna sig på planeten Batuu med allt vad det innebär av mystiska smugglare, konstiga robotar och arkitektur. På något sätt ska besökarna ska få vara med om ett äventyr med en slags handling.

Galaxens mest berömda smuggelskepp

Det kommer att finnas två riktigt maffiga åkattraktioner på Star Wars: Galaxys Edge. Bland annat kommer drömmen att slå in för alla som drömt om att ratta det legendariska rymdskeppet Millenium Falcon. I åkattraktionen Millennium Falcon: Smugglers Run får besökarna själv sitta bakom kontrollerna bakom galaxens mest berömda smuggelskepp.

I den andra åkattraktionen Star Wars: Rise of the resistance får besökarna hänga med den ondskefulla kejsarens gäng och vara med om en spektakulär rymdstrid mellan rebellerna och ”the First Order”

Häng med ondskefull kejsare

Det superspejsiga tivolit kommer att öppna sommaren 2019.

Så ser du Star Wars i kronologisk ordning 00:56
ARTIKELN HANDLAR OM

Star wars