The Simpsons förutsåg Sveriges förlust i OS

Gör återigen det omöjliga – ser in i framtiden

1 av 2 | Foto: FOX
Marge och Homer triumferade över Sverige.

avPatrik Jäverbo

NÖJE

Återigen har The Simpsons lyckats med det omöjliga, nämligen att förutspå framtiden. Redan för åtta år sedan såg de att USA skulle slå Sverige i vinter–OS.

– Det är inte första gången USA vinner över Sverige, skriver avsnittets skapare på sociala medier.

Vid det här laget har vi vant oss vid att den lilla gula familjen lyckas förutspå de mest udda framtidscenarion. Bland annat såg det att Donald Trump skulle bli president, att Rolling Stones skulle fortsätta rocka längre än någon kunde tro och att autocorrect i våra smarta telefoner skulle bli en grej. Nu har de lyckats återigen, den här gången handlar det om OS.

Redan för åtta år sedan, i avsnittet ”Boy meets curl” som visades den 14 januari 2010 besegrade Homer och Marge det svenska landslaget i en rafflande final i OS i Kanada.

”Inte första gången USA slår Sverige”

Skaparen av avsnittet var inte sent ute med sina gratulationer till det amerikanska laget, men påpekade dock att de inte var de första att slå Sverige i curling.

”Grattis till guldet! Det var dock inte första gången USA slog Sverige i curling, Marge och Homer gjorde det redan för åtta år sedan skriver han på Twitter.

Lag Niklas Edin var märkbart besvikna efter förlusten, och att resultatet stod skrivet i de tecknade stjärnorna var förmodligen knappast någon tröst efter finalförlusten.

– Silver eller tiondeplats... För mig känns det som att det kvittar just nu, sa han till Sportbladet då.

TV-serierna som blev succéfilmer 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM