Bianca om kritikstormen: ”Låg hemma en vecka”

NÖJE

Bianca Ingrosso, 23, översköljdes av massiv kritik när hon inte ville kalla sig feminist.

Nu berättar hon att hatstormen fick henne att isolera sig i en vecka.

– Jag var jätteledsen, säger hon.

Allt började med ett missförstånd.

I ett avsnitt av podcasten ”Alice & Bianca” sa Bianca Ingrosso att hon inte ville kalla sig feminist eftersom hon tyckte att manshatet hade gått för långt. Det dröjde inte länge innan hon fick hård kritik för uttalandet.

”Jag är så trött. På kändis-kändisar utan tillstymmelse till analys och ansvarskänsla. Herregud googla feminism i 10 minuter”, skrev journalisten Cissi Wallin på Twitter.

”Tog på mig hårt”

Nu berättar Bianca att reaktionerna tog henne så hårt att hon isolerade sig i sin lägenhet i en vecka.

– Jag var jätteledsen i en vecka, det var därför jag låg hemma. Jag var verkligen jätteledsen för jag har svårt att ta att bli missförstådd. Det tog på mig väldigt hårt att bli kallad kvinnohatare för det är jag verkligen inte. Folk såg mig som någon jag verkligen inte är, säger hon.

Dessutom blev uttalandet i podden fel. Efter kritikstormen berättade Bianca Ingrosso att hon visst kallar sig feminist och att lyssnarna hade missförstått henne. I ett långt inlägg på sin blogg skrev hon att hon ”vill ha ett jämställt samhälle där kvinnor och män behandlas lika”.

”Vet ju var jag står”

Hon är glad att hon fick tydliggöra det.

– Jag vet ju var jag står, jag är feminist så det var konstigt att se massa artiklar om att jag inte var det. Men på ett sätt var det bra för nu kom jag ut som mer feminist. Och jag har blivit mer påläst och debatten har dragits upp. Den ledde ju till något positivt. Skitsamma att jag fick lite kritik, det slutade gott.

Bianca Ingrosso är just aktuell som jurymedlem i TV4:s ”Talang”.

Familjen Wahlgren – nu och då 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM