Superstjärnan gripen – kan utvisas ur landet

Ska ha befunnit sig olagligt i landet sedan 2006

avCornelis Rikken

Rapparen 21 Savage kan bli tvungen att lämna USA.

Amerikansk polis slog under helgen till mot stjärnan som nu anklagas för att befinna sig i landet olagligt.

Han sitter nu häktad i väntan på beslut om utvisning.

Den 26-årige rapparen 21 Savage, vars riktiga namn är Sha Yaa Bin Abraham-Joseph, anklagas för att befinna sig i USA utan tillstånd och kan nu komma att utvisas, rapporterar TMZ.

I helgen slog den amerikanska migrations- och tullmyndigheten ICE (U.S. Immigration and Customs Enforcement) till mot stjärnan som nu sitter häktad i väntan på beslut om utvisning.

Det ska ha kommit fram att rapparen ursprungligen kommer från Storbritannien och kom till USA först 2005. Redan året därpå ska hans visum ha gått ut och de senaste 13 åren ska han alltså ha vistats i landet olagligt, enligt uppgifter som TMZ tagit del av.

2014 dömdes även rapparen för droginnehav, något som kan komma att ha inverkan på utvisningsbeslutet.

Stjärnans ursprung oklart

Stjärnans advokat Dina LaPolt säger till TMZ att de för dialog med myndigheterna och jobbar ihärdigt för att rapparen ska få stanna.

– Herr Abraham-Jospeh är en stor förebild för unga i landet, inte minst i Atlanta, som jobbar för att hjälpa unga ur ekonomisk utsatthet, säger hon till sajten.

21 Savage har tidigare berättat om sin uppväxt i Atlanta i diverse intervjuer, något en talesperson på migrations- och tullmyndigheten hävdar enbart är påhitt.

”Hela hans offentliga karaktär är bara en lögn”, ska talespersonen ha sagt till CNN-korrespondenten Nick Valencia, skriver han på Twitter.

Det är fortfarande oklart var stjärnan ursprungligen kommer ifrån, men enligt källor som TMZ talat med kan det röra sig om den karibiska ön Dominica som tillhör Samväldet.

Samväldet är en mellanstatlig organisation bestående av 53 självständiga länder som nästan samtliga tidigare tillhört det brittiska imperiet.

Har samarbetat med de största

21 Savage slog igenom 2016 med låten ”Bank account” och har sedan dess stått bakom flera stora låtar som toppat listorna, bland annat världshiten ”Rockstar” tillsammans med Post Malone.

Under sin förhållandevis korta karriär har han redan hunnit samarbeta med giganter som Nicki Minaj, Drake och Cardi B.

I december släppte han sitt andra album ”I am > I was” som debuterade på förstaplats på Billboardlistan.

Foto: Robert E. Klein / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
21 Savage.
ARTIKELN HANDLAR OM

21 Savage

Musik

USA

Dominica