”Idol”-Tuas tårar – efter Nikkis tuffa ord

avMathilde Albinsson

Tua Selge kunde inte hålla tillbaka tårarna efter juryns kritik.

I publiken satt hennes mamma – som protesterade mot de hårda orden.

– Jag var så sjukt imponerad och jag blev jättechockad när den kritiken kom, säger Lisa Selge till Nöjesbladet.

”Idol”-juryn delade ut hård kritik i den fjärde fredagsfinalen. Idolerna, som parats ihop två och två, tolkade välkända duetter. Tua Selge och William Stridh framförde ”One” med U2 och Mary J Blige.

Efteråt fick de ris av juryn, som påpekade att Tuas parti i låten var svår. Nikki Amini menade att låten är djup, och framförs dessutom av två mogna artister.

– Redan där börjar uppförsbacken för er, sa jurymedlemmen i programmet och fortsatte sedan, vänd mot Tua:

– Jag är orolig för din framtid.

De hårda orden fick Tua att bryta ihop på scenen. I publiken satt mamma Lisa Selge, som protesterade mot juryns hårda ord.

– Tua ägde scenen och fick oförtjänt kritik. Juryn snackade jibberish, sa hon i direktsändningen.

Nikki Amini: ”Modigt”

När Nöjesbladet möter mor och dotter Selge efter programmets slut, berättar Tua att veckan varit känslomässigt turbulent.

– Vanja (Engström, reds anm.) åkte förra veckan och det var hårt. Hon var den jag umgicks mest med, min trygga punkt där. Sen har det inte känts helt rätt med låten. När den kritik jag får är att vi har fel låt, att jag inte sjunger som Mary J, då blir det jobbigt. Det känns obefogat, för det känns inte som något jag hade kunnat påverka.

Lisa Selge fyller i:

– Det kändes fantastiskt när hon sjöng. Jag var så sjukt imponerad och jag blev jättechockad när den kritiken kom. Då blev jag ledsen och arg. Det gör jätteont att se Tua så ledsen.

Nikki Amini hyllar det faktum att Tua vågade ge efter för tårarna.

– Det var absolut inte roligt att se Tua ledsen. Samtidigt tycker jag det är modigt av henne att våga visa sina känslor i det här sammanhanget, för det finns ju de som kanske skulle välja att hålla tillbaka.

Tuas uppmaning till juryn

Hon utvecklar dessutom resonemanget kring kritiken.

– Syftar du på min kritik så sa jag aldrig att det skulle låta som originalet. Jag tror att den största utmaningen som idolerna har är att de måste göra det till sitt eget framträdande, givetvis med de förutsättningar man har, men samtidigt är det så att när du kliver upp på scen och det är live-tv och en jättestor publik i studion, så finns det ju vissa förväntningar.

Hur låtarna väljs är olika från vecka till vecka. Idolerna har inverkan på vad de ska framföra i fredagsfinalerna, men duettlåtarna blev de tilldelade. Tua är nöjd med sin insats och tycker att kritiken var oförtjänt hård.

– Jag tycker juryn borde tänka mer på att ge konstruktiv kritik och saker jag hade kunnat påverka. Jag tycker ändå de ger bra kritik och jag förstår vad de menar, men vissa grejer är lite orättvisa, säger Tua och fortsätter:

– Jag tycker att jag brukar vara bra på att hantera kritik, men nu var det som att det blev för mycket. Att jag inte fick något positivt alls när jag ändå kände att jag gjort ett rätt bra framträdande. Jag tyckte jag tog min del av duetten och gjorde det bra.

Vad vill du säga till juryn, om du ska ge någon kritik tillbaka?

– Tänk igenom det ni säger en extra gång, säger Tua med ett leende.

1 av 3 | Foto: TV4
ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2018

Idol