Meghan Markles pappa missar bröllopet – ska operera hjärtat

avMathilde Albinsson

Meghan Markles pappa fick en hjärtattack i förra veckan.
På onsdagen kommer han genomgå en större operation, rapporterar TMZ.
Thomas Markle missar därför dotterns bröllop, som gifter sig med prins Harry på lördag.

Meghan Markles pappa skulle leda henne fram till altaret. Men på tisdagen stod det klart att Thomas Markle inte kommer att närvara.

Enligt TMZ ville pappan, som blivit påkommen med att ta betalt för bluffbilder, inte skämma ut sin dotter.

Men nu kommer nya uppgifter kring pappans frånvaro. Markle skrevs nyligen ut från sjukhus efter att för sex dagar sedan drabbats av en hjärtinfarkt. Och på onsdag morgon, lokal tid, ska han genomgå en större operation, rapporterar TMZ.

Thomas Markle uppger för nöjessajten att hjärtinfarkten åsamkat honom stor skada. Läkarna kommer bland annat montera in en stent, som ser till att blodet kan passera fritt genom ett kärl.

1 av 2 | Foto: SPLASH NEWS
Thomas Markle.

Han ska ha ångrat sitt beslut att inte gå på bröllopet, efter att ha mottagit kärleksfulla och bekymrade sms från dottern. Ett hopp väcktes om att kunna resa till England och delta i bröllopet trots allt, skriver TMZ. Thomas Markle ska dock ha insett att detta är omöjligt på grund av den inplanerade operationen.

Dessutom uppger han för nöjessajten att sonen Thomas Jr. ska ha skrivit ett brev till prins Harry i syfte att avskräcka honom från att gifta sig med Meghan, vilket bidrog till hjärtattacken.

Enligt CNN är Meghan Markle dock orolig för den press som hennes pappa nu utsätts för. Och i ett uttalande från Kensington palace ber prinsparet om förståelse och att respekt visas mot Thomas Markle.