GRILLRECEPT PRESENTERAS AV
Foto: CAMILLA LINDQVIST
Matig sallad med grillade grönsaker.

Grillsallad med bulgur och yoghurtdressing

3,8 (4 röster)

Många färger och mycket godis. Lägg upp på ­stiligaste stora fatet så får du en riktig paradrätt.

Grillsallad med bulgur och yoghurtdressing

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 port bulgur
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 aubergine
  • 2 zucchini, små
  • 4 salladslökar
  • 3 persikor, färska, inte burkade
  • 2 citroner
  • 2 paprikor, röda
  • 2 dl oliver, gröna
  • Rostade kikärter

  • 400 g kikärter, konserv, eller hemkokta
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 g spiskummin
  • 1 tsk sambal oelek, eller harissa
  • aluminiumform, engångs, 7–10 dl
  • Yoghurtdressing

  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk mynta, färsk , strimlad
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt
  • peppar

Gör så här

avJon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lunch