Hallonpaj – smulpaj med mandel

Inget är så smarrigt som en hemgjord hallonpaj

Foto: Anna_Shepulova / iStockphoto
Hallonpaj med smuldeg.

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Sväng ihop en enkel smulpaj med hallon till eftermiddagsfikat.
Servera med hemgjord vaniljsås, vaniljglass eller grädde så blir det ännu godare.
Om du får hallon över kan du gärna använda dem till garnering.

Hallonpaj

Portioner: ca 10 Tid: 40 min

Ingredienser:

  • 500 gram färska eller frysta hallon

  • 1,5 msk potatismjöl

  • 125 g smör, rumsvarmt

  • 1,5 dl strösocker

  • 1 dl havregryn

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 krm salt

  • 0,5 dl flagad mandel (kan uteslutas)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Lägg hallonen i en ugnsfast form. Strö på potatismjöl och cirka en halv deciliter socker och rör om så att det täcker bären.

  3. Mät upp resten av de torra ingredienserna i en bunke.

  4. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna tills du får en smulig deg.

  5. Strö degen över hallonen och grädda i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills degen fått en fin gyllenbrun färg.

  6. Servera med hemgjord vaniljsås!

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Bakning

Recept

Hallon

Efterrätt

Paj recept