Foto: Eva Hildén
Cheesecaketårta med vit choklad och hallon

Cheesecaketårta med vit choklad och hallon

4,1 (11 röster)

Cheesecaketårta med vit choklad och hallon – med en sprits kommer man långt. Spritsa smörkräm som rosor på den här ljuvliga cheesecaken och toppa med färska hallon och sikta över lite florsocker, vilket proffsbak! Recept ur Lena Söderströms nya kokbok Cheesecakes och kladdkakor.

Tänk på att tårtan ska frysas över natten innan servering.

Cheesecaketårta – med hallon och vit choklad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 290 g maryland original cookies, eller 2 förpackningar
  • 100 g smör, smält
  • Fyllning

  • 500 g hallon, färska eller frysta
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 150 g vita chokladknappar, eller hackad vit choklad
  • 700 g cream cheese
  • 2 dl florsocker
  • 5 blad gelatin, samt kallt vatten
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • Till garnering

  • 200 g cream cheese
  • 1 dl florsocker, och ca 1 msk att sikta över tårtan
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 125 g hallon, färska

Gör så här

avNina Kindbro

Recept ur Lena Söderströms, Cheesecakes och kladdkakor, Semic.

Här är fler recept ur boken

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Efterrätt

Bakning

Hallon