Foto: Frida Wismar
Grillad lammrostbiff - ett härligt sommarrecept som gör sig bäst på grillen, men som går att köra klart i ugn.

Grillad lammrostbiff

3 (4 röster)

Lamm är verkligen en höjdare på grillen, och kan varieras i oändlighet. Här kör vi lammet med en bönsallad, pistou och grillat surdegsbröd. Pistou brukar kallas för Frankrikes svar på pesto. Den kan göras på många olika sätt, men här görs den slät och krämig. Det här är ett härligt sommarrecept som gör sig bäst på grillen, men som går att köra klart i ugn. Enkla, rena smaker där lamm och vitlök står i centrum.

Grillad lammrostbiff med pistou, bönor, tapenad och surdegsbröd

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 800 g lammrostbiff, -racks eller -filé
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 kvist timjan färsk
  • 1 dl rapsolja, till marinad
  • salt och peppar
  • Pistou:

  • tomat, tärnad
  • 100 g spenat
  • 2 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 1 stänk sherryvinäger, eventuellt
  • flingsalt
  • peppar
  • Tapenade

  • 220 g oliv sv u kärna, avrunna
  • 6 sardellfiléer, i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • Bönsallad

  • 200 g haricot verts
  • 100 g vaxbönor, eller liknande
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 100 g chèvre
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • Tillbehör

  • surdeg
  • rapsolja

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM