Renskavsgryta med kantareller

5 (2 röster)

Renskavsgryta hör hösten till och innehåller många av skogens skatter. Detta är en väldigt smakrik variant med kantareller. Perfekt att bjuda på till söndagsmiddag.

Renskavsgryta med kantareller

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g renskav
  • 100 g bacon
  • 100 g kantareller
  • 1 gul lök, finhackad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk timjan
  • 4 enbär
  • 2 tsk soja
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt och svartpeppar
  • maizena, valfritt till redning
  • Potatismos

  • 0.5 kg mjölig potatis sort, skalade och delade i halvor eller bitar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 nypa socker
  • 1 nypa vitpeppar

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM