Foto: Katarina Di Leva
FÖRRÄTT. Inkokt vit sparris med smörsås och mandel.

Lyxiga vegetariska middagar

Bli först med att rösta!

Här är fem festliga vegetariska rätter.
Mästerkocksfinalisten Jennie Benjaminsson bjuder på härliga matupplevelser med allt från confiterade betor, gräddiga nässlor och champagneplättar.

Foto: Fotograf Katarina Di Leva. Norstedts förlag
Gourmetvego - vegetariska menyer för livsnjutare av Jennie Benjaminsson.

Vem sa att det inte finns lyxmat som är helt vegetarisk?

Vem sa att vegetarianer går miste om höjdpunkter i livet som hängmörad ryggbiff och entrecôte utan att få något annat gott i stället?

Vem det än var så hade den fel – kolla bara Jennie Benjaminssons recept i ”Gourmetvego för alla”.

– För mig handlar en lyckad middag om upplevelser, om hur maten har lagats, hur den presenteras på tallriken, doften, smakerna och färgerna, säger Jennie.

Tänk på att sparrisen behöver kylas i lagen i minst 24 timmar innan servering.

Inkokt vit sparris med brynt smörsås och saltrostad mandel

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 750 g vit sparris
  • 1.5 l vatten
  • 1.5 dl pressad citron
  • 0.8 dl strösocker
  • 1.5 msk salt
  • 75 g smör
  • Brynt smör-sås

  • 200 g smör, osaltat
  • 2 äggulor
  • 2 msk torr champagne, eller mousserande vin
  • 1 krm strösocker
  • salt
  • Garnering

  • 1 dl mandel, saltrostad (hackad)
  • ätbara blommor

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept