Brysselkål – med asiatiska smaker

Julen 2018: Så gör du god brysselkål

Foto: Thinkstock
Krydda upp brysselkålen med asiatiska smaker.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Brysselkålen brukar dela folket i två läger. Den ena halvan som älskar de små kålhuvudena och den andra som avskyr dem. Men nu ska vi få över motståndarna på vår sida. Brysselkål med asiatiska smaker och sesamfrön kan ingen motstå.

Stekt brysselskål med asiatisk touche

  • 500 g brysselkål

  • 2 msk olja

  • 1 vitlöksklyfta

  • 5 msk japansk soja

  • 1 msk flytande honung

  • 1 msk balsamvinäger

  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här:

  1. Skala bort det ytterste skalet på brysselkålen, annars smakar de beskt. Skär dem i halvor.

  2. Stek dem i oljan på medelvärme tills de har fin färg.

  3. Riv i vitlöksklyftan, häll i soja, honung och balsamvinäger, rör om. Bryn någon minut eller två.

  4. Strö över rostade sesamfrön. Klart att servera.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Jul

Recept

Julmat