Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Janssons frestelse – en klassiker på julbordet.

”Världens bästa Janssons frestelse”

Bli först med att rösta!

Janssons frestelse är för många en självklarhet på julbordet, med den lena gräddkokta potatisen som får sälta av ansjovis. Det är synd om dem som inte lärt sig uppskatta en vällagad Jansson...”, säger kocken Niklas Ekstedt.

Recept ur boken ”Niklas Jul” (Triumf förlag), Foto: Heléne Pe, Wolfgang Kleinschmidt.

Niklas Ekstedts bästa Jansson

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 gul lök
  • 8 potatis
  • 1 burk grebbestad ansjovisfilé
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 msk farinsocker
  • 0.5 dl ströbröd
  • 3 msk smör
  • salt och peppar
  • ansjovisspad

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Julmat

Recept

Jul