Morotskaka – gott och enkelt recept på den goda kakan

3,9 (51 röster)

Morotskaka – så lyckas du bäst – steg för steg

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Morotskaka är perfekt att bjuda på. Med lite snygg garnering ser den riktigt avancerad ut. Och så smakar den ju så gott.

Morotskaka – recept med färskostfrosting

Portioner: 1 kaka Förberedelsetid: 30 min Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

  • 200 g rårivna morötter

  • 4 ägg

  • 4 dl socker

  • 2 dl rapsolja

  • 2 tsk kanel

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 4 dl mjöl

  • 1 msk bakpulver

Frosting:

  • 200 g färskost

  • 100 g smör

  • 4 dl florsocker

  • ev 2 msk pressad citron

  • Kokosflingor eller valnötter till garnering

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180 grader.

  2. Riv morötterna

  3. Vispa ägg och socker pösigt.

  4. Slå i olja, morötter kanel och vaniljsocker.

  5. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke, håll blandningen och vispa till en fin smet.

  6. Smörj och bröa en form och häll i smeten.

  7. Baka i ugnen cirka 45 minuter.

Frosting

  1. Rör samman ingredienserna till toppingen med mixer alternativt elvisp till en slät röra.

  2. Bred toppingsmeten på den avsvalnade kakan.

  3. Dekorera kakan med kokos eller valnötter.

Här är fler recept på goda morotskakor:

Morotskaka med pekannötter och färskostglasyr

Sätt en amerikansk twist på morotskakan och toppa den med pekannötter.

Glutenfri morotskaka

Om du vill skippa gluten är det här receptet på morotskaka allt du behöver.

Morotskaka med picklad fänkål

Hela Sverige bakar-vinnaren Linn Utbult med smak av kanel och ingefära.

Foto: THINKSTOCK
Klassisk morotskaka
ARTIKELN HANDLAR OM