Söta sommarbullar – fyllda med blåbär

Bli först med att rösta!

Skippa kanelbullarna – gör blåbärsbullar med cream cheese: ”Lite annorlunda och lite roligare”

Bjud på somriga bullar till eftermiddagsfikat.

Baka ljuvliga blåbärsbullar med cream cheese.

– De är lite annorlunda och lite roligare att ha med på picknicken eller på stranden, säger receptskaparen och bloggaren Danielle Schill.

Foto: Danielle Schill.

Kanelbullar i alla ära, men varför inte testa att baka något annorlunda till kaffet. Bloggaren Danielle Schill har skapat ett recept där hon fyller bullarna med bär och cream cheese.

– De är lite somriga, lite annorlunda och lite roligare att ha med på picknick eller på stranden. De är lite krångligare att göra än vanliga kanelbullar, lite kladdigare. Man måste använda en muffinsplåt för att de inte ska flyta ut helt, tipsar hon.

Går det att variera och byta bär?

– Absolut, det beror på vad du kokar för kompott.

Vad brukar gästerna tycka om de här bullarna?

– De här är jättegoda och populära. Jag brukar alltid göra halva sorten med kanelbullar och halva gör jag något annat. Kanelbullar är ju väldigt omtyckta de med.

Här under får du receptet till Danielles blåbärsbullar.

En portion räcker till cirka 40 bullar.

Blåbärsbullar med cream cheese

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • 0.5 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • Fyllning

  • 300 g blåbär, frysta eller färska
  • 150 g syltsocker, öka mängden med upp till dubbelt så mycket för en mer sockrad kompott
  • 1 msk maizena
  • 200 g cream cheese

Gör så här

avMadeleine Brohlin

Recept: heavenlycupcake.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept