Foto: Janerik Henriksson, TT
Ostkaka med grädde och en klick sylt.

Ostkaka – en småländsk klassiker

Bli först med att rösta!

Så gör du en riktigt god ostkaka

Ostkakan med sin fina milda mandelsmak passar bra som efterrätt till julens stora middagar. Här är ett recept på den småländska varianten. Det är lite pyssel men så värt det.

Tänk på att tiden som ostmassan behöver stå i kylskåpet och tiden som kakan gräddas i ugn inte är inräknat i receptets tidsberäkning.

Småländsk ostkaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 5 l mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 msk ostlöpe
  • 50 g sötmandel
  • 4 bittermandlar
  • 2.5 dl kaffegrädde 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Recept

Julmat

Julgodis

Jul