Baconlindad kycklingfilé – saftig och smakrik

3,8 (16 röster)
Foto: Thinkstock
Baconlindad kycklingfilé

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Baconlindad kycklingfilé – linda kycklingfilén med bacon och du får en saftig kyckling med god, salt smak. Passar både till vardag och fest.

Baconlindad kycklingfilé

Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 4 kycklingbröstfiléer

  • 2 tsk rosmarin

  • 8 skivor bacon

  • 1 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

  • rapsolja eller smör

  • 700 g frysta wokgrönsaker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Salta och peppra kycklingfiléerna och strö på rosmarin. Linda in varje kycklingfilé i två skivor bacon.

  3. Hetta upp en stekpanna med olja/smör. Bryn kycklingfiléerna cirka 2 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form.

  4. Tillaga i mitten av ugnen cirka 15 min.

  5. Stek wokgrönsakerna.

  6. Servera kycklingen på en bädd av varma grönsaker. Lägg till ris eller bulgur om du vill ha en matigare variant.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Bacon