Senapsgriljerad rotselleri

Rotselleri – vegetariskt alternativ till julskinka.

Senapsgriljerad rotselleri – vegetarisk julskinka

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Doften av griljerat väcker julkänslorna. Som vegetariskt alternativ är rotsellerin perfekt. Mjuk och len i smaken och krispig griljering får smaklökarna att dansa.

Senapsgriljerad rotselleri

Ingredienser

  • 1,5 kg rotselleri

  • 1 msk olivolja

  • 0,5 tsk salt

  • Griljering

  • 2 msk dijonsenap

  • 1 msk sirap

  • 1 ägg

  • 1 dl hackad bladpersilja

  • 1 dl ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skär bort skalet på rotsellerin. Lägg i en ugnsform eller på en plåt. Ringla över olja och salta.

  3. Tillaga i ugnen tills den är mjuk rätt igenom, ca 2 tim.

  4. Griljering Höj ugnstemperaturen till 225°.

  5. Blanda senap, sirap, ägg och persilja. Häll/bred blandningen över rotsellerin. Strö över ströbröd.

  6. Griljera i mitten av ugnen tills ytan är gyllene, ca 10 min.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Recept

Julmat

Jul